Украйна обяви Комунистическата партия извън закона

КПУ _XLМинистерството на правосъдието на Украйна утвърди с документ забраната на комунистическата идеология в страната.

Министерството на правосъдието на Украйна обнародва заповед на министър Павел Петренко, с която обявява Комунистическата партия на Украйна за несъответстваща на изискванията на законодателството, съобщи РИА.

Министерството на правосъдието на Украйна в петък обяви решението си да лиши Комунистическата партия на Украйна (КПУ) от правото да участва във всички избори. Така комунистите в страната няма да имат правото да участват в предстоящите местни избори на 25 октомври. Компартията нарече решението опит да се лишат избирателите от алтернатива на съществуващата власт.

“Да се утвърди заключението на комисията по отношение спазването на закона на Украйна “За осъждане на комунистическия и национал-социалистическия (нацисткия) тоталитарни режими в Украйна и да се забрани пропагандата на тяхната символика” от 17 юли 2015 г. Номер 2 “За несъответствие на дейността, наименованието и/или символиката на Комунистическата партия на Украйна с изискванията на закона”, – пише в заповедта на министъра.

В заповедта на министъра е посочена и необходимостта “да се признае, че името и символиката на Комунистическата партия на Украйна не съответстват на част втора член 3 и част първа член 4 от Закона на Украйна “За осъждане на комунистическия и национал-социалистическия (нацисткия) тоталитарни режими в Украйна и забрана на тяхната пропаганда и символика”.

Петя Паликрушева

Един отговор на “Украйна обяви Комунистическата партия извън закона

  1. Тъй като в САЩ маккартизмът ( ловът на вещици ) е отдавна отхвърлено и мухлясало ноу хау, хората искат да го поизтупат от нафталина и прахоляка и да припечелят (милиардчета ) от него. Къде? По нашите земи, разбира се.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s