SCF: Опитите на Запада да сплаши Русия предизвикват само смях

Нато 01САЩ се възползваха от държавния преврат в Киев, за да увеличат броя на войските си около руските граници и да нарушат икономическите контакти между Русия и Европа. Те се опитват да убедят всички, че руснаците са заплаха, но никой вече не вярва на аргументите им. А опитите да сплашат Русия чрез военни учения предизвикват само смях, пише Strategic Culture Foundation.

”Смехотворно е да се твърди, че Русия е заплаха за САЩ в какъвто и да е план, освен икономически и политически”,

– пише военният аналитик Брайън Клафли в своя статия за изданието. Така той коментира неотдавнашното изявление на американския генерал Джозеф Данфорд, че Русия е “екзистенциална заплаха” за САЩ.

Авторът на статията подчертава, че не е имало нито един случай, в който Русия да е придвижвала войската си с цел сплашването на САЩ.

“Има многобройни примери за “значително придвижване на сухопътни, военно-морски и въздушни сили към границите на Русия”, – пише Клафли.

Настоящият хаос в Украйна, възникнал в резултат на държавния преврат в страната, осъществен с подкрепата на САЩ, се използва от Вашингтон за оправдание на опитите да се накаже Русия чрез икономически санкции, а за НАТО това се превърна във възможност да се сплаши Москва, се отбелязва в статията.

Изданието пише, че от санкциите на САЩ и ЕС – т.е. на страните от НАТО – най-вече страдат близките съседи на Русия. През февруари тази година изданието Bloomberg Business, което, както подчертава Брайън Клафли, съвсем не може да се нарече привърженик на Москва, бе принудено да признае, че за 2015 г. литовският, латвийският и естонският експорт за Русия е падал приблизително с 20 %.

“Какво направиха Естония, Латвия и Литва, за да заслужат тази атака от САЩ и ЕС върху тяхната икономика? Разбира се, че нищо, освен това, че те искаха просто нормално взаимоизгодно търговско партньорство с Русия”, – пише Клафли.

Защо й е на Русия да заплашва страните от Прибалтика, задава въпроса си авторът на статията. Ако Москва искаше “да им направи гадост”, то тя би могла да постигне това много лесно – да спре доставката на газ, се отбелязва в статията.

“Тезата, че Русия оказва върху тях военен натиск, е нелепа”,

– подчертава Клафли. Според него, страните от Прибалтика са ценни за Москва, защото между тях и Русия има търговия. Би било безумно дори да се помисли за каквото и да било нахлуване в тези държави от страна на Русия, се отбелязва в статията.

Но СЩА поставиха над 100 единици военна техника в “уязвимите” прибалтийски страни – членове на алианса. С това Вашингтон планира да им даде възможност да “се предпазят от потенциалната заплаха” от страна на Русия.

“Ако Русия бе решила на нахлуе в страните от Прибалтика или да ги окупира, то тя би могла да направи това само за няколко дена, а 100-те американски танка нищо не биха могли да променят”, – подчертава авторът на статията.

Според него, демонстрацията на сила от страна на НАТО също не влияе върху нищо – съвместните учения в рамките на операция “Саблен удар”, в които взеха участие 6 хиляди военни от 13 страни на НАТО.

“С тази конфронтационна клоунада те искаха да сплашат Русия, но действията им предизвикват само смях”,

– подчертава Брайън Клафли.

Петя Паликрушева

Един отговор на “SCF: Опитите на Запада да сплаши Русия предизвикват само смях

  1. Грешката на Брайън е, че призовава към здрав разум и използва логически доводи. Дебилите нямат никакъв разум, па камо ли здрав. Те нямат представа що е то логика, понеже в интелектуално отношение са по-елементарни и от животни. А сега, най-важното…
    Поздравления! – дебили вече са към 90% от еврейопейците! (В България дебилите може и повече да са.) Хийп-хийп-юрей, браво на великите САЩ! Добре се грижат за просветата на туземното население.
    Дебилите могат само да възприемат психологически внушения, да изпълняват някакви елементарни биологични функции, да консумират, да произвеждат фекалии и… да пускат бюлетини в изборните урни, според както им е внушил телевизорът. Затова към еврейопейския „избирател“ трябва да се отправят други послания. Нещо такова, да речем:
    „Ква муй дълъверътъ уа, туй му къжи, не гу мъчи чуекъ!“ – Ъм чи, „Готини съ руснацити, имат водкъ, газ, хайвер, засукани мацки… Ама многу лошу бият кът съ йъдосът. Ръзбра ли сиа уа. Ай дъ сме приятили с тех, ко шъ кайш?“
    Нещо такова ще свърши работа. Въпреки, че отива към предела на интелектуалните възможности на един средностатистически яхус.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s