Кобзон предизвика Порошенко на дуел

Кобзон x.phpРуският певец и депутат Йосиф Кобзон каза, че знае повече стихотворения на украински от украинската власт. Кобзон “хвърли литературна ръкавица” не само на президента на страната, а и на премиера на Украйна, съобщи РИА Новости.

Руският певец и депутат от Държавната дума Йосиф Кобзон предизвика президента и премиера на Украйна Петро Порошенко и Арсений Яценюк на своеобразен дуел – поетичен, съобщи РСН.

“Готов съм да се състезавам и с Порошенко, и с Яценюк – кой и колко стихотворения знае на украински. Те говорят декларативно. Противно е човек да ги слуша. В Донбас винаги са говорили на руски език, изучавали са и са уважавали прекрасния украински език, прекрасната украинска литература и изкуство”, – заяви Кобзон.

В средата на юли агенция УНИАН съобщи, че почти половината украинци са съгласни руският език да получи статут на втори държавен език в Украйна. Според допитването, проведено от Киевския международен институт по социология, както твърди агенцията, 47.5 % от гражданите на Украйна са съгласни руският език да стане втори държавен език. В същото време президентът на Украйна Порошенко нееднократно заявява, че единственият държавен език в страната ще бъде украински.

Петя Паликрушева

Един отговор на “Кобзон предизвика Порошенко на дуел

  1. Дуел между двама евреи – за какво? За истината? За честта на един славянски (!) език? Или за една славянска страна, или пък за Руската цивилизация?… Странни неща стават по света… Евреи постоянно воюват помежду си, в стремежа си едните да убият, а другите (уж) да спасят Русия… Да се чудиш направо, на кого да вярваш.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s