Русия издига вузовете си на нивото на СССР

Ливанов livanovРъководителят на Министерството на науката на Русия Дмитрий Ливанов заяви, че главната цел на министерството в сферата на висшето образование е да се вдигне нивото на вузовете до стандартите, присъщи на висшите училища в СССР.

“Целта ни е проста – да се върнем към високите стандарти в системата на образованието, които бяха присъщи на водещите ни университети по времето на Съветския Съюз”, – каза Ливанов в понеделник по време на Общоруски младежки форум. Според него, “работата по здравия ред в образованието е сериозна и вероятно ще бъде болезнена, но ще бъде направена“.

Министърът отбеляза, че системата на висшето образование на СССР е била на високо ниво, но от 1990-те години, според него, качеството започнало рязко да пада”: възникнали множество вузове и филиали, които започнали да “лъжат потребителите”, раздавайки дипломи, но не давайки Студенти 55aзнания.

Петя Паликрушева

3 отговора на “Русия издига вузовете си на нивото на СССР

 1. Pingback: BOOKMARKS — за СМС Бул | Стойко Паров·

 2. Pingback: Стойко Паров·

 3. Ливанов е демагог и лъжец. Докато говори „патриотически“ лозунги и захаросани небивалици, които се харесват на народа, всъщност върши точно обратното.

  Този човек, Ливанов, е от петата колона на руските национални предатели. Иначе казано, той е един от главните агенти на САЩ, чиято задача е не въздигането на руското образование до нивото на СССР, както лицемерно твърди… Задачата му е всъщност да разруши тотално и днешното, що-годе приемливо образование в Русия. И той методично работи по тази задача, тъй като е т.нар. „агент на влияние“.

  Нищо ново, нищо странно. В България такива са ВСИЧКИ министри и почти всички депутати. Само дето у нас някои политици се ръководят не директно от Фашингтон (да речем, от от Държавния департамент на САЩ), и даже не от международните институции, подчинени на Фашингтон (МВФ, СБ, „правозащитници“ и „демократизатори“ като USAID и NED), а чрез вмирисаните еврейо-бюрократични структури на Еврейопейския съюз. Но това не променя нещата. Ето защо нас, българите, Ливановците с нищо не би трябвало да ни изненадват. Такива като масона Даниел Вълчев са ни до болка познати.

  Ето какво мислят руските хора със съвест за Дмитрий Ливанов:
  moscow-post.com/politics/dmitrij_livanov_javljaetsja_agentom_vlijanija_ssha12003/
  rusnod.ru/novosti/v-rossii/nod-rossii/nod-rossii_7077.html
  genocid.net/news_content.php?id=3848

  И това далеч не е всичко; давам само 1-2 примера, за да схванете за какво става въпрос.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s