Alles Schall und Rauch: СССР не биваше да се доверява на мошениците от Запада

СССР край на проекта 15Русия не трябва да вярва на западните политици, пише Alles Schall und Rauch. Когато през 1990 година те обещаха, че НАТО няма да се разширява на Изток, това се оказа лъжа. От тогава основната задача на всички инициативи на алианса е пълното обкръжение на Русия. Последната им мишена беше Украйна, където САЩ поставиха марионетно правителство и разрушиха икономиката.

Не бива да се има доверие на американските политици, пише Alles Schall und Rauch. Добър пример за това е нарушеното обещание на Вашингтон да не се разширява НАТО на Изток. През 1990 години ръководството на Съветския съюз начело с Михаил Горбачов се съгласи да се възстанови Германия при условие, че след ликвидирането на Варшавския договор западният алианс няма да “запълни вакуума”, пояснява авторът на статията.

На срещата на Горбачов и министъра на външните работи Едуард Шеварнадзе през 1990 г. с бившия държавен секретар на САЩ Джеймс Бейкър последният заявил, че

“НАТО няма да се придвижи нито на милиметър на Изток, ако Съветският съюз даде съгласието си за членството на обединена Германия в НАТО”.

СССР край на проекта 6Бившият министър на външните работи на ФРГ Ханс-Дитрих Геншер също заявил, че

“каквато и да е съдбата на Варшавския договор, разширяване на НАТО на Изток, т.е. по-близо до границите на СССР, няма да има”.

“А какво се случи в действителност?” – пита авторът на статията. Всички бивши страни от Източния блок, а също съветските републики в Прибалтика станаха членове на НАТО. Алиансът иска да вземе и Украйна, а и Грузия. Според автора, това е “чиста провокация”.

Експанзията на НАТО на Изток, разполагането на ракетите по територията на Полша, модернизирането на ядреното оръжие в Германия, а сега и интензивното струпване на въоръжение в Източна Европа – всичко това доказва, че основната задача на алианса е пълното обкръжение на Русия.

Обещанието беше нарушено, констатира авторът. Това каза и самият Горбачов. Бившият канцлер на ФРГ Хелмут Кол и Джеймс Бейкър го увериха, че

“НАТО няма да се придвижи и на сантиметър на Изток”,

разказа екс-президента на СССР в интервю за Bild.

“Американците не удържаха на обещанието си, а на немците им беше все едно”, – добавя той.

На 19 май 1990 година бившият генерален секрета на НАТО Манфред Вьорне заяви:

“Фактът, че няма да разполагаме натовски войски извън границите на Германия, дава на СССР надеждни гаранции за тяхната сигурност”.

US Flag Around the Earth --- Image by © Images.com/Corbis

US Flag Around the Earth – Image by © Images.com/Corbis

Руснаците не са забравили, че обещанието беше нарушено, продължава Alles Schall und Rauch. Те също не са забравили и какво се случи в Югославия, Ирак, Либия и Сирия. Либия се превърна за Москва в последния тревожен звън, смята авторът. Американският президент Обама се прави, че провежда в страната “хуманитарна мисия” за спасяване на населението от “гражданска война”, макар истинската му цел да беше убийството на либийския лидер Муамар Кадафи. В резултат на бомбардировките на НАТО страната се превърна за година в руини и се потопи в терор.

В Сирия се случва същото, продължава изданието. Много години САЩ и техните партньори се опитват да свалят сирийския президент Башар Асад, подкрепяайки, обучавайки и снабдявайки с оръжие радикалните ислямисти. Западът се опитва да свали легитимно правителство с помощта на платени наемници.

СССР край на проекта 8d СССР край на проекта 8

 

 

 

 

 

 

 

 

В резултат на унищожаването на тези държави, чиято единствена грешка беше, че отказаха да се подчинят на диктата на Вашингтон, е бежанската вълна в Европа. При това политиците и медиите премълчават за ролята на Запада в бежанската криза. Те се правят, че това е някакво преселение на народите, не изричат истинските причини за случващото се.

9 май 8В Украйна също бе свалено демократично избраното правителство и бе поставен послушен на САЩ марионетъчен режим. Там вместо радикални ислямисти за преврата бяха използвани нацисти. Сега Украйна е бедна, разрушена държава с абсолютно унищожена икономика. Престъпният режим в Киев започна война срещу собствения си народ в източна Украйна, защото така му беше заповядано. Русия вече прие около 2 милиона бежанци от района на бойните действия, за което западните медии практически не съобщават.

“На мястото на Путин не бих вярвал на нищо, което казват Вашингтон и неговите европейски васали, – пише авторът на статията в заключение. – Последните събития показаха, че в политическата каста на Европа влизат главно хитримошеници, лъжци и военни престъпници”.

Петя Паликрушева

Един отговор на “Alles Schall und Rauch: СССР не биваше да се доверява на мошениците от Запада

  1. Добре е да се чуе някакъв глас на истината, идващ от към Запад. Макар и маргинален, изолиран, слабичък. Иде ми да кажа „браво бе, открихте Америка“ – но да, наистина, за някои такива статии са наистина шокиращи. Даже и тук, в България.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s