Die Presse: ЕС настъпва срещу “руската дезинформация”

Анти Русия ЕС umМесец след приетото решение на ЕС Еврокомисията пуска “защита” от руска пропаганда в Източна Европа, пише изданието. От 1 септември започва работа експертна група под името Eastern Strategic Communications Team, съобщава австрийското издание Die Presse, позовавайки се на немското Die Zait.

8-10 експерти ще противопоставят на

“руската информация” гледната точка на ЕС. Както предава Die Zait, ще има предавания на руски, а предварителните планове говорят и за създаване на “независими рускоезични средства за масова информация”.

„Светът днес“ припомня, че на срещата на 19 март в ЕС върховният представител на Европейския съюз по външна политика Федерика Могерини се разпореди за разработването на “план за стратегическо действие в сферата на комуникациите”. Целта на плана, както припомня изданието, е противопоставянето на “продължаващата руска кампания за дезинформация” на фона на украинската криза, а първа стъпка трябвало да бъде създаването на комуникационен екип.

Правителството на Украйна и западните държави, както добавя Die Presse, обвиняват Русия, че води информационна война, за да оправдае интервенцията си в Украйна. На свой ред Русия създаде редица немско-, испанско- и англоезични телевизионни програми и сайтове, които са алтернативна на местните информационни агенции.

Петя Паликрушева

Един отговор на “Die Presse: ЕС настъпва срещу “руската дезинформация”

  1. Проблемът на Европа не е руската пропаганда, която реално не съществува. Чрез единствения си телевизионен канал (RT) Русия просто свежда до знанието на хората своята гледна точка, своята правдива и честна позиция и фактите такива, каквито са. Няма други сериозни руски „пропагандни“ ресурси. Освен RT, има и още малко правдива информация, достъпна в мрежата. Това е всичко.

    А това, че някои зад океана, барабар с брюкселския им слугинаж, истерично се боят от истината, си е техен проблем. Впрочем, щом Фашингтон говори за „руска пропаганда“, значи както е обикновено по тяхната кретенска традиция, всичко е завъртяно на 180 градуса. Или, иначе казано, истината е точно противоположна. Не Русия се занимава с пропаганда, а Фашингтон. Фашингтон е и главният лъжец, дебилизатор и промивач на мозъци. Решил е не да „противодейства на руската пропаганда“, а просто да усили дезинформацията и лъжата, за да противодейства на просмукващата се истина. Но да се опитваш да задържиш истината чрез усилване на лъжните е все едно, да се опитваш на напукана дига да й запушваш пукнатините с пластилин. Няма да стане… Изходът е ясен, въпрос е само на време.

    Всъщност, ЕС няма „гледна точка“. Даже и Брюксел няма своя гледна точка. Просто брюкселските пропагандисти, подлоги и изтривалки за обувки (като въпросната Могерини) повтарят набора от нагли лъжи, който им е продиктуван от Държавния департамент на САЩ.

    Така, че проблем на Европа всъщност не е митичната руска, а реалната еврейска пропаганда. Бързам да уточня: не говоря за уважаваните от мен обикновени евреи. Нищо нямам против тях. Говоря за щатските медийни олигарси, които притежават и контролират цялата медийна система – не само в САЩ, но и в Европа; и по някакво странно съвпадение, са всичките евреи. Така, че „щатска пропаганда“ е все същото като „юдео-англосаксонска пропаганда“ или просто за по-кратко, „еврейска пропаганда“. Сами потърсете в мрежата доказателства за това, което пиша – ще се убедите, че съм прав. А ако лъжците са евреи, то кои ли са техните поръчители? И какво ли целят?…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s