МВФ: Украйна удиви света с постиженията си

МВФ Яценюк NКристин Лагард заяви, че е въодушевена от прогреса на икономическите реформи в Украйна за последните месеци, тя призова кредиторите да облекчат дълговото бреме на Киев, пише Deutsche Welle.

Директорът на Международния валутен фонд Кристин Лагарад е впечатлена от прогреса на Украйна в икономическите реформи.

“Много съм въодушевена от прогреса, постигнат в изминалите месеци. Украйна удиви света”, – заяви тя в неделя, 6 септември, по време на първата си визита в Киев. “Но това е начало на един дълъг път”, продължи тя. “Провеждането на реформи – това е процес”, – цитира думите й AFP.

Лагард отново призова кредиторите на Украйна да облекчат дълговото бреме на страната. По-рано основните кредитори се съгласиха да ликвидират 20 процента от задлъжнялостта на Киев.

Въпросът за реструктуризацията на украинския дълг в размер на 18 милиарда долара трябва да се реши до края на октомври, припомня агенция Rеuters. Москва иска Украйна да върне целия кредит от 3 милиарда долара, получен още по време на управлението на президента Виктор Янукович.

Петя Паликрушева

3 отговора на “МВФ: Украйна удиви света с постиженията си

  1. 40 милионна Украйна , от които половината са руснаци или родени от смесени бракове интегрирана до последно с Русия ,която е основен доставчик на суровини ,енергия и пазар….днес е на колене раздирана от гражданска воина ,безработица и безпътица.Връзките с Русия са разрушени,страната е бъдещето мрачно….. за да заявиш ,че Украйна е удивила света с постиженията си,трябва да си нагъл лъжец и манипулатор все едно да кажеш на черното бяло.Такива са слугите и изпълнителите на фашистката американска олигарихия….но краят им наближава.

  2. Ако МВФ си позволи такъв идиотизъм, чисто и просто ще бъде призован на съд от РФ.

    Министърът на финансите на РФ Антон Силуанов казва: „Руският дълг (на Украйна към РФ) е суверенен. Спрямо суверенните дългове съществува специална процедура за уреждане в такива случаи. Ние няма да влизаме в преговори с украинското правителство по този въпрос. Ще се обърнем към съответните съдебни органи. Също така ние, като членове на МВФ ще повдигнем този въпрос пред него – за обосноваността на тази програма, която днес е предприета от МВФ спрямо Украйна. В случай, че съществуват неуредени дългове към суверенна държава, провеждане на такива програми не се осъществява“.

    МВФ изобщо няма право да върши такива неща и да си присвоява подобна власт. Но всъщност, наглостта на МВФ е безгранична. Тя само показва какво представлява МВФ всъщност: една финансова тояга на САЩ, с която те поробват и разрушават чужди страни.

    А за това, че Лагард хвали Украина за някакви си мними успехи в някакви си реформи, за някакъв си мним прогрес при възстановяване на икономиката и т.н. глупости… За американските институции е нормално огледалното говорене – всичко да се обръща надолу с главата. Да хвалиш страна, в която корупцията е достигнала неизмерими висоти, предизвикващи даже вицове по целия свят, която методично разрушава всичко, до което се докосне, където олигархията в съюз с държавните чиновници разграбва и разкрадва всичко, де що докопа… Това не е лицемерие, това не е идиотизъм, това е просто типична щатска пропаганда.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s