Саакашвили иска смяна на властта в Украйна

KKI_017080_00216_1

KKI_017080_00216_1

Държавният апарат в Украйна е деморализиран, във връзка с което може да се прибегне до смяна на властта в страната, каза губернаторът на Одеска област Михаил Саакашвили.

“Слабостта на държавния апарат и силовите структури отвориха голям вакуум. Има опасност групите, които виждаме, които нямат нищо общо с реалните управляващи, да се съблазнят и да сметнат, че властта – това са те”, – цитира ТАСС думите на Саакашвили, произнесени по телевизия ICTV.

Според губернатора на Одеска област, “върви обща делигитимация на политическата класа, достатъчно е да погледнем последните допитвания, според които практически цялата политическа класа е с рейтинг надолу”.

Саакашвили отбеляза, че събитията в Мукачево, когато бойците от забранената в Русия украинска националистическа организация “Десен сектор” стреляха и взривиха граната по време на митинг пред Върховната Рада, показват, че силовите министерства също не се справят със задачите си.

Яценю Порошенко 2Екс-президентът на Грузия в последно време рязко критикува украинската власт. По-рано в интервю за една от телевизиите Саакашвили заяви, че главата на украинското правителство работи в полза на олигарсите, в частност на Ринат Ахметов и Игор Коломойский. Според него, правителството на Яценюк не провежда реформи. В отговор премиерът на Украйна Арсений Яценюк нарече обвиненията на Саакашвили необосновани.

В отговор Саакашвили предложи на Яценюк да си поправи грешките или да отстъпи мястото на такъв, който може да се справи със ситуацията.

На свой ред Коломойский, коментирайки думите на Саакашвили, заяви, че има намерение да отстоява своите чест и достойнство в съда и да постигне морална компенсация. Според думите на бизнесмена, “когато кучето без намордник започне да ръфа”, то кучето бива “приспивано”.

По-късно губернаторът на Одеска област отговори на Коломойский, който го сравни с “кубе без намордник” и го нарече “мръсен сополив наркоман”.

Саакашвили публично заяви, че не претендира за мястото на Яценюк. Но украински експерта считат случващото се за “битка не на живот, а на смърт” между Саакашвили и Яценюк. Те не изключват възможността Саакашвили в края на краищата да се окаже начело на украинското правителство.

Петя Паликрушева

Един отговор на “Саакашвили иска смяна на властта в Украйна

  1. Сякаш-акаш-вили няма свое мнение. Той е никой, просто една марионетка, „говореща глава“. Той не може нищо да иска. Искат го началниците му от САЩ. Където го сложат, там ще застане. Не само начело на украинското правителство, но и начело на Световната банка ще застане биля, и при това без капка смущение – където му кажат, там. Да му мислят зрителите на този кретенски театър. Ако нямат чувство за хумор, горко им.

    Да, еврейското прасе Прасенко (Валцман) също е марионетка. Той стана неудобен за щатските си господари по цял ред причини. Лошо куче! – ще бъде наказано… Не се справя. Значи, иде време да го сменят. Остава само да изберат точния момент и точния човек.

    Марионетката, изобразяваща „премиер“ на Укралайна (Заю-Баю Яйценюх) също се е окакала до раменете и трябва да бъде рециклирана. Кой ли ще я замести?…

    Е, няма да е Бени Каломийски, еврейчето мамино, въпреки, че и той е ценен кадър, но не става за премиер. Да не ми приказва за кучета, защото и той самият е куче на верига. Възложиха му да руши икономиката, да краде и да финансира фашистки батальони от наемни главорези. Той и с това даже не се справя според очакванията. В резултат янките го забиха в пета глуха и той си седи сега на дивана, явно много се е вкиснал. Ако не бяха еврейските му покловители, вече да е опушил кюнеца, ама айде, шапчицата му го спасява.

    А това, дето разни слуги и кучета, а най-точно казано – марионетки (едната – директно ционистка, другата – пак такава, ама на Държавния департамент) се оплюват една друга, нищо не означава. Естествено е да се мразят псетата. Господарят им позволява от време на време да се джафкат, преди да ги озапти и да ги строи.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s