САЩ променят квотите за прием на бежанци

Джон Кери 91dДжон Кери ще проведе в сряда две срещи с членовете на юридическите комитети в двете палати на парламента, за да ги информира за промяната в политиката на Белия дом по отношение приема на бежанците от Северна Африка и Близкия Изток.

Двете срещи ще бъдат проведени “при закрити врати”, журналистите ще разберат резултатите едва от официалното съобщение на пресслужбата на Държавния департамент.

Кери планира да информира американските законодатели колко сирийски бежанци е готова да приеме в страната администрацията на Белия дом – за да помогне на “европейските съюзници”, предаде АР.

Припомняме, че във вторник прессекретарят на Белия дом Джош Ърнест заяви, че Вашингтон разглежда “кръг от методи” по отношение на миграционната криза, обхванала ЕС във връзка с наплива на бежанци от Сирия и Ирак.

На свой ред екс-шефът на държавния департамент на САЩ и кандидат за президент от Демократическата партия Хилъри Клинтън призова към “съгласувани глобални усилия” за преодоляване на критичната ситуация с бежанците в Европа

„Независимо от това, че европейските държави са принудени да увеличават квотите си за прием на мигранти, до момента САЩ не са преразгледали решението си да приемат не повече от 70 хиляди човека. При това Белият дом дава помощ на бежанците в размер на 4 млрд долара – повече от която и да е друга страна в света“, отбеляза Ърнест.

„Светът днес“ припомня следното: Да, и Америка приема бежанци, бягащи от войни, но съблюда своите строги квоти. Как точно изглеждат те, може да се разбере от различни статистики, публикувани през годините. През 2013-та например Щатите са приели общо 70 000 бежанци. Това е най-високият брой от 1980-та насам, според публикация на Американския изследователски институт „Пю“. Едва 36 от тях обаче са били сирийски граждани. По-голямата част от квотите е отредена открай време на Мианмар, Непал и Куба, а отскоро и на Ирак. Общият брой на бежанците от цяла Африка, приети в САЩ през 2013-та година, е бил едва 16 000, като близо 7 600 са били само от Сомалия.

Според Джош Ърнест, Вашингтон прилага също дипломатически усилия за регулиране ситуацията в Сирия, а това трябвало да се счита за огромен принос за намаляване броя на бежанците.

“Светът днес” припомня, че САЩ са непосредствен виновник за разпалването на сирийския конфликт, а днес се опитват да избягат от отговорност от последствията на собствените си действия.

В сряда Австралия изрази готовност да приеме 12 хиляди бежанци.

Във вторник европейските парламентаристи приеха незаконодателна резолюция, изразяваща безпокойство, че основните граждански права на търсещите убежище в ЕС могат да бъдат нарушени при прибързани решения.

Еврокомисията ще предложи на страните от ЕС да приемат допълнително 120 хиляди бежанци към вече наличните 40 хиляди, за чието разполагане вече бе постигната договорка.

В средата на август еврокомисарят по въпросите за миграцията Димитрис Аврамопулос каза, че ЕС се сблъсква с най-голямата миграционна криза след Втората световна война.

По данни на граничната агенция ЕС Frontex, от началото на 2015 г. на територията на ЕС са пристигнали вече 340 хиляди мигранти.

Петя Паликрушева

2 отговора на “САЩ променят квотите за прием на бежанци

 1. Останаха ли съмнения у някого,
  че ще е много по-евтино и целесъобразно на ЕС да спре войната!?!
  Освен ако …
  ако това не са новите ЕС-зелени карти,
  ако не се освобождават територии,
  ако не се осигурява евтин нефт,
  ако не се тестват нови оръжия,
  ако не се „върти“ оръжейната индустрия,
  ако не се цели създаване на ИД с Троянски кон в Европа,
  ако …

 2. Джон Кери е лицемер и лъжец като всеки щатски политик, и особено от Държавния департамент! Всъщност, политиката на фашингтонското правителство е отдавна такава, че се поощрява неконтролираното, масово нахлуване на нелегални имигранти в самите САЩ. Това, естествено, не се прави официално. Всичко се държи в тайна, не се просмуква даже в контролираните им казионни медии. Просто тихичко, но съзнателно и целенасочено се оставят огромни области от южната граница на САЩ без никакъв контрол.

  Даже такъв експеримент гледах: журналист, облечен в черно, имитиращ войник на Ислямска държава, с фалшиво оръжие и макет на отрязана глава сигурно половин час се разхожда по границата и – какво? – познайте! Дали го арестуваха, дали го подгониха? Ами! Даже не го и забелязаха! А операторът междувременно документира на камерата конкретен участък от границата. Лесно е да се провери. Всеки може да отиде там, да познае мястото и сам да се убеди. Мястото е ТОТАЛНО ИЗОСТАВЕНО и НЕ СЕ ПАЗИ. Това място е една от тайните, нелегално отворени пропускателни „дупки“ по щатската граница.

  Всичко това се прави умишлено, по тайни инструкции на федералното им правителство, за да се даде възможност на тълпи нелегални пришълци да нахлуват от Мексико в САЩ. Явно, „елитът“ в САЩ напоследък има сметка от подобни имигрантски вълни. Нещо повече – колкото и да е странно, нелегалните имигранти в южните щати никой не ги лови, не ги преследва, не проверява местата, където работят… Даже им готвят и поредната „амнистия“, т.е. легализация…

  Днес някои кандидат-президенти (като одиозния Тръмп) намекват, че трябва нещо да се направи по въпроса, но предлагат някакви идиотски, нереални мерки. Никой сякаш не се сеща, че просто трябва да се поднови контролът по границата. При това щатската граница е оборудвана така, че теоретически и пиле не би могло да прехвръкне незабелязано (че и неуловено). Но, естествено, когато персоналът изключи камерите, изключи сигнализацията, смачка тук-там бодливата тел и седне да си пие уискито, няма как да контролира каквото и да е.

  Та, всъщност Кери прекрасно знае какво се върши в момента в САЩ и каква е ИСТИНСКАТА им имиграционна политика. Там, както пише в Библията, прецеждат комара (нас – цивилизованите бели и образовани християни от Източна Европа, особено православните), а поглъщат камилата.

  И после Кери най-нагло застава пред камерите и говори за „кръг от методи по отношение на миграционната криза“, за „квоти за прием на мигранти“, за „решение да приемат не повече от 70 хил.човека“ и т.н. – бла-бла-бла. Жив театър.

  Какво да си помислим? Май в САЩ прекрасно знаят, че арабските пришълци (!!!) НЕ СА никакви БЕЖАНЦИ. Ето защо смело пълнят страната си с диви полуграмотни латиноси, но много се пазят от арабско-негърските ислямски тълпи, които те самите целенасочено изпращат в Европа. Сещайте се на какво се дължи това!

  И си помислете, дали аджаба ще пускат в САЩ одобрените араби и негри така, както ги пускаме ние в България – на основание на едната им „честна дума“? Без даже да се интересуват какво е истинското им име, а камо ли, кои са всъщност и откъде са? Едва ли… Ще пуснат само тези, които са проверени и ясни. Защото ислямските терористи са предназначени за Европа, а не за САЩ. Ще филтрират тълпата, като приберат само безвредните. А агресивните, фанатичните и главорезите ще ни ги оставят на нас, да се упражняваме на милосърдие и толерантност. Докато паразитите и бандитите ни крадат, грабят и колят.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s