Джими Картър: Обама, започни преговори с Русия и Иран

Former President Jimmy Carter speaks at the 16th annual CAF conference, in Washington Monday, Sep. 6, 2012. (AP Photo/Manuel Balce Ceneta) / SCANPIX

Former President Jimmy Carter speaks at the 16th annual CAF conference, in Washington Monday, Sep. 6, 2012. (AP Photo/Manuel Balce Ceneta) / SCANPIX

Бившият президент на САЩ Джими Картър призова Барак Обама колкото се може по-скоро да започне преговори с Русия и Иран, които той нарича ключови играчи в сирийската криза. Само така, според него, може да се приключи със заплахата “Ислямска държава”, а и да се реши катастрофата с бежанците, предаде CNN.

Независимо от факта, че Картър скоро ще навърши 91 години и се бори с неотдавна откритото му тежко онкологично заболяване, той продължава дейността си в международната сфера.

Картър призова президента Барак Обама да започне преговори с ключовите, според него, държави по въпроса за борбата с “Ислямска държава” – Русия и Иран. Той отбеляза, че двете държави трябва да бъдат въвлечени в процеса на разрешаване на сирийската криза.

По време на ежегодното мероприятие в Центъра на Картър в Атланта той изказа мнението си по редица глобални проблеми. Първостепенен, според него, е миграционната криза в Европа, съобщи CNN.

„За да се разреши кризата с мигрантите, САЩ и страните от Европейския съюз трябва да положат всички усилия за прекратяване на конфликта в Сирия“, – каза Джими Картър.

“Така проблемът ще се разреши най-лесно, – заяви той. – В момента се сблъскваме с такъв огромен брой бежанци от горещите точки, които никога до днес не сме виждали”, – каза Джими Картър.

Петя Паликрушева

Един отговор на “Джими Картър: Обама, започни преговори с Русия и Иран

 1. САЩ имат много средства за осъществяване на интервенции. „Преговорите“ са просто едно от многото оръжия в техния арсенал.

  Те гледат на дипломатите си като на воини. А за воините няма такива неща като „лъжа“, „измама“, „лицемерие“, „двуличие“, „подлост“… Има само едно понятие: „военна хитрост“, и толкова.

  Юдео-англосаксите обичат да „преговарят“. Когато удушават някоя страна, те обичат да я преслушват, да й пипат пулса, да я гледат в очите… За да са сигурни, че няма да се дърпа и че умира както трябва.

  Това е тяхната „дипломация“. Преговорите с тях не водят до нищо друго, освен до отстъпки и загуби, съответно – печалби за САЩ.

  Ако искаш да разкараш ядрените им ракети от Турция, има само един начин: да разположиш ядрени ракети в Куба. Да, опасно е… Да, против тебе се разпалва световна истерия. (Ръц много важно, де…) Да, светът е на границата на унищожението. Но уви, просто НЯМА ДРУГ НАЧИН да се разговаря с един тиран, с един бандит, с един закоравял и изпечен убиец, освен от позицията на СИЛАТА.

  Фашингтонските политици са като кучета, те просто не разбират от нищо друго, освен от сила. А напоследък не са даже и като кучета, а като бесни (!) кучета. Вече не разбират даже и от сила, а „разбират“ само когато помиришат собствената си кръв. Нищо друго не може да ги спре.

  Така, че да преговаряш със САЩ е все едно да се опитваш да водиш преговори с дявола. Какъв е шансът ви при това да получите някаква полза, а? Как ви се струва?

  Всъщност „миролюбивият“ Картър не е нищо друго, освен типичен представител на агресивния щатски империализъм. Спомням си, по негово време се заговори за „хуманната“ неутронна бомба – каква била цивилизована, защото само избивала всичко живо, без да разрушава материалните обекти. Идеално оръжие за един агресор, действително! По времето на Картър беше разработено.

  Така, че Картър изобщо не е хуманен и справедлив миролюбец. Той не е опонент на днешен Фашингтон. Той не счита, че САЩ трябва да престане да пие кръвта на света, да спре да играе ролята на световен тиранин и диктатор. Той не смята, че Русия не трябва да бъде унищожена и разграбена от САЩ. О, не, нищо подобно! Той просто съветва сегашните щатски неокони да си преразгледат тактиката и да изберат по-хитро и по-интелигентно оръжие. Нищо повече.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s