Маккейн: Ужасен провал на Пентагона!

Джон Маккейн etПредставител на Пентагона призна пред Сената на САЩ, че вместо 12 000 въстаници, които трябвало да се сражават в Сирия срещу ислямистите след подготовката им от американски инструктори, в момента там воюват само 4-5 човека. Сенатор Джон Маккейн нарече това “ужасен провал” и заяви, че напливът на бежанци в Европа е следствие от погрешната политика на САЩ, предаде Euronews.

Само 4-5 бойци, подготвени от американските военни, се сражават днес срещу “Ислямска държава” в Сирия. Представител на Пентагона призна пред Сената в САЩ провала на проекта, който бе стартиран през май. В рамките на този проект Вашингтон трябваше да подготви за една година 5400 бойци.

Деб Фишер, сенатор от щата Небраска: Само 60 бойци са били подготвени чрез програмата и изпратени в Сирия. Можете ли да кажете колко са те днес?

Лойд Остин, шеф на Обединеното командване на въоръжените сили на САЩ: Съвсем малко са. Сражават се само 4-5 човека.

Деб Шифер: Но нашата цел беше там да бъдат изпратени 12 хиляди човека?

Лойд Остин: С такива темпове ние, без всякакво съмнение, не можем да постигнем целите, които първоначално си бяхме поставили.

Признанията на генерала предизвикаха сурови коментари от страна на Джон Маккейн.

Джон Маккейн, шеф на комитета по отбрана: Това е ужасен провал. А бежанците са резултат от този провал.

Програмата за подготовка на сирийци, воюващи срещу ислямистите в Близкия Изток, беше част от стратегията на САЩ за съвместяване на политически методи във военната операция в региона, пише изданието. Но първите подготвени 60 човека са били изпратени срещу сирийското крило на “Ал – Кайда”, срещу “Джабхат ан-Нусра” и почти веднага са били убити.

Петя Паликрушева

3 отговора на “Маккейн: Ужасен провал на Пентагона!

 1. Сенатор Маккейн е умен и винаги е прав.

  • Той и дяволът е доста умен. Но все пак, това не е най-важната му характеристика?
   А пък Макакейн… допускам, че е прав максимум, някъде, към 16 часа на денонощие – приблизително. (Едва ли спи прав.) Общо взето прав е само тогава, когато не е седнал или легнал.

 2. По-скоро тези 60-те „подготвени човека“ не са били „веднага убити“, а веднага са преминали на страната на Ислямска държава… Което и се е очаквало от тях, всъщност. Така, че това едва ли е провал. По-скоро става въпрос за успех. ИД има нужда от квалифицирани кадри. И може би са ги получили – топлички, току-що обучени от щатските военни. Това е много по-вероятно.

  А пък като цяло, тази идиотска идея, че 12 хиляди бойци щели да отидат да подкрепят някаква си митична „умерена опозиция“, дето уж трябвало да се бори едновременно и срещу ИД, и срещу законното сирийско правителство, си е пропагандна измишльотина за лоботомирани овце. Няма в природата такива идиоти, които да се напъхат доброволно в подобна ситуация. Независимо какви са, и колко пари са им обещани.

  Но впрочем, някои щатски „обучителни“ структури вече са усвоили паричките за обучението на „умерените бойци“. И най-вероятно, за всичките 12 хиляди. То, корупцията да не би да е български патент? Задокеанските ни „партньори“ отдавна така си живеят, само дето парите, които си „разпределят“, в крайна сметка са изсмукани от нашите джобове. Затова имат достатъчно за крадене и за прахосване и не им пука.

  Накратко, нищо ново под слънцето: лъжи, пропаганда, манипулации и мозъчни промивки, интриги, подлости, интервенции и грабеж. Мръсна картинка, откъдето и да я погледнеш. Нищо вярно няма нито в думите на Макакейн, нито в думите на тези, дето му се „оправдават“. Всичко е построено на лъжа, върху която се трупат нови и нови лъжи и мръсотии. Класика. Или, просто – САЩ.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s