Подготвените от САЩ сирийски “въстаници” се предадоха на терористите, излъгали американците

Сирия ан нусра 8_0Група сирийски “въстаници”, подготвени от американски инструктори на територията на Турция, се предадоха на метежниците от сирийското отделение на “Ал-Кайда” веднага след пресичане на границата, пише британския вестник The Telegraph.

Така чрез предалите се,  екстремистите от “Фронт ан-Нусра” (филиал на “Ал-Кайда”) получиха въоръжение и няколко пикапа от САЩ.

“Силна плесница на Америка – новата “30-та дивизия” (т.нар. въстаници, подготвяни от американците за действия в Сирия, бел.ред.), която влезе вчера в страната, предаде оръжието си на “Фронт ан-Нусра” и получи гаранции за безопасен коридор”, – съобщи за британското издание член от терористичната групировка Абу Фад ал-Туниси.

Друг представител на “Фронт ан-Нусра” съобщи, че командир от “30-та дивизия” е признал, че е излъгал американските военни, защото се е нуждаел от оръжие.

“Той обеща да направи изявление, в което да се отрече от “30-та дивизия”, от коалицията и от тези, които са го тренирали”, – заяви терористът.

Наблюдателите от Съвета за правата на човека в Сирия съобщиха, че негови сътрудници са били свидетели на следното:

75 бойци от “30-та дивизия” са преминали от Турция в Сирия във вторник чрез 12 автомобили, снабдени с картечници и друго въоръжение. Преминаването на бойците през границата е потвърдено от американското военно командване, съобщи RT.

На 16 септември генерал Лойд Остин в американския сенат призна, че по програмата с бюджет 500 млн долара, чиято цел беше подготовката на 5 400 бойци, реално са подготвени само “четирима или петима”, които са участвали в бойни действия, но моментално са били убити.

Сенатор Джон Маккейн нарече това “ужасен провал” и обвини Пентагона за кризата с бежанците в Европа.

Петя Паликрушева

4 отговора на “Подготвените от САЩ сирийски “въстаници” се предадоха на терористите, излъгали американците

  1. Няма лошо – да си вадят изводи руснаците! Например – предава се една руска ескадра в сирийски води, пет руски ескадрили в руското въздушно пространство, танкова дизизия … и т.н.

    • Да, много забавно. 🙂 Уви, Русия не е подла к**ва и тези номера не ги владее. Във всеки случай, не ги използва. Или поне, не е била хващана досега да го прави. Така, че най-вероятно, такива методи просто не им влизат в „репертоара“.

  2. Аз онзи ден прочетох, че от Турция били прехвърлени 75 „бойци“ от „умерената“ опозиция и предположих какво може да се очаква.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s