Франция заплаши Източна Европа със санкции

Оланд 0_cСтраните от Източна Европа могат да бъдат санкционирани от ЕС заради отношението им към бежанците, заяви президентът на Франция Франсоа Оланд.

“В Европейския съюз има правила. Когато не спазваш правилата на конкуренцията или пакта за стабилност, следват санкции. Така държавите от Източна Европа сами ще си го направят – ЕС ще спре да им дава пари”, – каза той.

Както подчерта Оланд, не може да искаме от Европа подкрепа и да й отказваме солидарност, предаде BFM.

“Когато сме в Европейския съюз, не очакваме от него само изгода. Трябва да внесем и своята лепта, особено когато става дума за хора, озовали се в трудно положение”, – отбеляза Оланд.

Френският президент припомни, че Западна Европа в миналото е оказала огромна подкрепа на държавите от бившия социалистически лагер.

“Тези страни – вие всички ги знаете кои са – получиха подкрепа от Европейския съюз, когато излизаха от съветската система, – продължи Оланд. – Това бяха страни, които се намираха от другата страна на Берлинската стена”.

“Какво направи Франция, какво направи Германия и другите европейски страни тогава? Ние ги приехме, интегрирахме ги. Сега ние искаме от тях да приемат хора, които се намират в опасност”, – каза той президентът на Франция.

Припомняме, че ЕС прие с болшинство решение за разпределението на 120 хиляди бежанци по територията на съюза.

Петя Паликрушева

2 отговора на “Франция заплаши Източна Европа със санкции

 1. Тя Марин хубавичко ще ви оправи вас… М..цата ще ви разкатае, и то още на следващите избори. И нещата сами ще се оправят.

  Но ние не трябва да чакаме, ами сами трябва да си върнем суверенитета, па да ви плюем тогава в муцунките – и на санкциите ви, и на простотиите ви, и на дебилните ви евр(ей)офондове, и на цялата ви брюкселска панаирджийска лудница.

  И изобщо, тази „говореща глава“ е нещо като… френския Плювналиев. Тотална марионетка – мухльо, пикльо, лигльо, нищожество и педал. Иначе казано, карикатура. Палячо, или по-скоро, парцал за бърсане на щатски обувки.

  Тези „прецеденти“ са позор за народите си и точно като такива ще влязат в историята – гарантирам ви го!

  А иначе, нас като ни вкарваха насила в ЕС („за наше добро“ де, щото вместо нас решиха каква трябва да бъде „единствено възможната“ ни гейо-политическа, еврейо-атлантическа ориентация – ние нали сме тъпи говеда, пък те – мъдри и загрижени за нас водачи…), пропуснаха да ни предупредят за някои неща.

  Например, пропуснаха да споменат, че ще трябва да станем страна-колония, ще трябва да ни ограбват чужди корпорации, като при това ни бъде унищожена армията, образованието, науката, здравеопазването, спорта, културата, изобщо – цялата икономика и всички области от обществения живот.

  И някак си между другото, пропуснаха да ни предупредят, че ще трябва да бъдем „солидарни“ и да търпим огромни жертви и беди, заради всички идиотизми, които са решавани зад гърба ни от Брюксел и от „водещите евр(ей)опейски държави“ – без никой да си направи даже труда първо да ни пита. Ако пък случайно ни пита, че ще сме длъжни да казваме „да“, „да“ и пак „да“. Даже и да са решили да ни *бат, бият, убиват, ядат – няма значение, отговорът винаги трябва да бъде само един, и той да е „да“. Ако са решили да се самоубиват – и ние трябва „солидарно“ да направим същото, заедно с тях. Тези малки подробности, на времето пропуснаха да ни ги кажат.

 2. Я тихо бе ….!
  Интегрирайте си ги във вашите домове, тук в България смрадливия чепик на поганците няма работа!
  Още нещо, това което внасяме ние като цифра е три пъти по-малко от това което изнасяме, без да смятаме суровините и това което изнасяте от България в печалби от експлоатацията на нашите полезни изкопаеми и достъп до пазар …!!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s