Руският Су-35 е заплаха за Америка

Су 35 35Руският Су-35 няма западен аналог

Руският многоцелеви свръхманеврен изтребител Су-35 е огромна заплаха за който и да е западен изтребител, той няма конкуренция дори в лицето на най-модерната американска разработка F-35, пише The National Interest.

Конкуренция на руския самолет може да бъде само американският му аналог F-22. Но дори най-новата разработка на американската авиация – изтребителят-бомбардировач от пето поколение Lockheed Martin F-35 Joint Strike Fighter (JSF) F-35, не може да се конкурира със Су-35.

Що се касае то по-ранните разработки на американската авиопромишленост, такива като многофункционалният лек изтребител от четвърто поколение F-16 (Fighting Falcon), то Су-35 го изпреварва по много параметри. F-16 няма мощен радар с активна фазирована антенна решетка. Само няколко самолети F-16/F имат такива радари, програмата за модернизация на другите изтребители е прекратена, се казва в статията.

Су 35 95Освен това, изтребителят не може да изтласква ракети при такава скорост или от такава височина, както това прави изтребителят от четвърто поколение F-15 Eagle на Boeing, който единствен може донякъде да се сравни със Су-35. При сблъсък с руски самолет във въздуха пилотът на американския F-16 ще трябва да разчита единствено и само на професионализма си при управлението на самолета, пише изданието.

“Су-35 и другите самолети “Сухой” са много мощни машини. Изтребителите от четвърто поколение, които са на въоръжение в Пентагона, не могат да се похвалят с технологични предимства, както това беше в миналото. САЩ трябва да влагат ресурси за разработката на изтребители следващо поколение, за да успеят бързо да заменят настоящите самолети”, – резюмира изданието.

Петя Паликрушева

7 отговора на “Руският Су-35 е заплаха за Америка

 1. Су35 е самолет 4++ поколение. Ф22 има 20% повече шансове за победа над Су 35. А ф 35 не е от вида въоръжени сили както Су-35. Ф15есамолет разработка от началото на 70-тте а Су 35 от края на 80-тте. От ф22 са произведени 170 броя а от Su35 18.
  Като изключим тенденциозността и манипулациите в „статията“ трябва да се каже Респект на Сутката -страхотен самолет.

 2. Наивно, а? ОК, ето ви малко реалност:

  forces.tv/33235504

  aeropress-bg.com/novini/36-news/1121-pentagona-ostro-kritikuva-f-35-i-lockheed-martin.html

  voprosik.net/samolet-f-35-oshibka-ssha/

  Даже и F-35 да е малко по-добър в радарната невидимост, в РФ измислиха (отново) евтино и ефективно противодействие. (Те са впрочем, майстори в това, с малко пари да срутват фантастично скъпите проекти на САЩ. Пример – комплексите им за активна радио-електронна защита, които са смешно евтини в сравнение с ударните ракетни комплекси на НАТО, а ги обезвреждат напълно. Пример – Хибини, Ртуть-БМ…) По отношение на „невидимите“ самолети решението е също толкова елегантно: евтини безпилотни дронове, които са не само реално невидими, но са и радио-защитени. Те обаче чудесно виждат, откриват „невидимия“ противник и го посочват на руската авиация с точност до метри. Едно ято от 20-30 такива самолетчета може да покрие цялата европейска територия на Русия. Това докарва до нула целия смисъл от съществуването на супер-скъпия F-35. Защото той по летателните си данни е доста по-калпав от руските машини. Единственото му предимство е в това, че „не се вижда“ и става за първи удар. Ако започне да се вижда, не струва вече и пукната пара.
  Смешно, нали? Наивни са май тези, които прахосват луди пари за подобни идиотизми. А руснаците могат да произведат хиляди дрончета, за това поне – никаква икономическа криза няма да им попречи.

 3. 2010 г. е произведен първият сериен екземпляр. И колко са до сега? И що индийците се отказаха да го копират? Май след разрива с Украйна няма двигатели и други важни възли за комплектовка. Е, как при това ще заплашва хАмериките? Това е 4+++++ или колкото искате плюсове поколение, но НЕ Е ПЕТО ПОКОЛЕНИЕ – там е КАЧЕСТВЕНАТА РАЗЛИКА. Пето поколение е ДРУГА ФИЛОСОФИЯ на боя, мурзилките не са дорасли до нея още с ПАК-ФА…

  • Технологията е налице – а всъщност, тя е най-важното!

   А това, какво била закупила (не закупила) дадена страна, зависи не само от качествата на самото изделие, но и от политическата конюнктура. Едно ще кажа – който се е поддал на евр(ей)оатлантическия натиск и е закупил западна военна техника (вместо руска), може да е умен и гъвкав политик, но сигурно е псуван тайно от своите генерали.

   Производството е само въпрос на пари, които впрочем, доста скоро може и да се намерят. Русия в момента е (полу)колония на САЩ, управлявана отвън. Това става поради сакатото й колониално законодателство, написано от щатски „експерти“ и прилагано от петата колона на Фашингтон. На това се дължат всички проблеми на Русия.

   Нужно е само Русия да национализира своята Централна банка, която в момента е финансова институция – вражески агент, откровен антируски инструмент на САЩ. В момента тя провежда активна политика за разрушаване на руската икономика. Но, впрочем, на руската ЦБ скоро ще й скроят шапката… В момента започва процес за конституционни реформи. И още в момента, в който Русия (в своето законодателство) си възвърне националния суверенитет, т.нар. „централна банка“ ще се превърне в Държавна банка на РФ, подчинена на Мин.Ф. и тогава (о, чудо!) „изведнъж“ ще се окаже, че Русия плува в море от пари с дълги, евтини кредити. А кризата като с вълшебна пръчица ще изчезне – за да стане ясно и на последния дебил, че е била изкуствено предизвикана. Била е резултат от външно финансово-икономическо нападение, а не от някакви действителни вътрешни проблеми.

   Е, тогава ще може и да се организира масовото производство не само на Су-35, но и на Т-50 и даже на морския вариант на Су-47. И не само на самолети. В армията масово ще нахлуе нова, чисто руска техника от най-висок клас. Всичко зависи само от силата на икономиката, която пък зависи от суверенитета на страната.

   А дали Т-50 е „недорасъл“?… Ха-ха, много силно се съмнявам. При руските инженери няма недомислици. Техниката им е самото съвършенство. Всичко останало са пропагандни лъжи, вражески антируски дрънканици и спекулации. Фактите говорят сами за себе си.

   Впрочем, не на последно място трябва да се има предвид и стойността, и масовостта на изделието, както и производствената гъвкавост, и стандартизацията (заменяемостта) на частите и модулите, и мн.др. фактори. Да не напомням за пореден път как „слабият“ съветски танк Т-34 на времето разби танковите войски на фашисткия Вермахт – въпреки, че немските танкове бяха по-добри. Да, но не бяха толкова евтини, така масови, така стандартизирани, прости в управлението, лесни за обслужване и ремонт, не се правеха далеко и в безопасност, на много места и в огромни количества. Ето защо простичкият и масов Т-34 смаза страшните „тигри“ и „пантери“. В съотношението цена/качество руснаците отново нямат равни. (И слава Богу.)

  • 5 то поколение на този етап е напълно невъзможно и не само, а и ненужно. Налага се да продължаваш да се интересуваш и четеш по темата.

 4. „…При сблъсък с руски самолет във въздуха пилотът на американския F-16 ще трябва да разчита единствено и само на професионализма си при управлението на самолета…“
  Е, и на катапулта, разбира се. 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s