Бълнуванията на Порошенко в ООН

Порошенко ООН _poroshenko_oonПрезидентът на Украйна Петро Порошенко държа реч пред Генералната асамблея на ООН.

Речта на Порошенко се оказа толкова откъсната от действителността, че намиращият се в залата ръководител на руската делегация Виталий Чуркин напусна залата. Постоянният представител на Русия в ООН, както и всички присъстващи чуха, че вместо заявената по-рано тема, Порошенко през 2-3 думи говореше за “руската агресия” и за “война с Русия”. Пасажите, в които Порошенко говори за икономика и развитие на страната му, предизвикаха само и единствено удивление.

Единственото, което спаси президента на Украйна от световен конфуз, бе следното: речна не предизвика интереса на нито една от сериозните западни медии. Резонансът в пресата и телевизиите от речта на Порошенко беше минимален.

Говорейки за успехите на Украйна, собственикът на заводите “Рошен” бе включил данни, които граничеха с фантастика.

“Бих искал да подчертая, че ние успяхме да направим следното: намалихме два пъти нивото на бедността, подобрихме здравеопазването, почти два пъти съкратихме детската смъртност, намалихме заболеваемостта от СПИН, имаме значителен прогрес в борбата с туберкулозата”, – заяви Порошенко от трибуната на ООН.

Хубаво го е измислил, но ето реалните данни за ситуацията в Украйна:

Още в края на април 2015 г. министърът на финансите на Украйна Наталия Яреско призна, че за последните две години нивото на бедност в страната е нараснало с 30 %, а реалните доходи на населението са се понижили с 10 %. Според социологическо проучване, 75 % от украинците оценяват материалното си положение под средното. За първото полугодие на 2015 г., според оценки на украинското Министерство на икономиката, БВП е паднал с 16.3 %.

В периода от юли 2014 до юли 2015 г., според данни на Държавната статистика в Украйна, смъртността в страната е нараснала с 14.7 %. При това в тази статистика не влиза Донбас.

Особено цинично звучат думите на Порошенко за борбата със СПИН и туберкулоза.

От 2005 г. заболяването наистина започва да бави темпото си на разпространение, а през 2012 г. за първи път в историята на Украйна броят на болните започва да намалява. Но през 2013-2014 г. програмата за борба със СПИН е значително орязана и разпространението на болестта започва отново да расте. През февруари 2013 г. в Украйна са регистрирани 1815 нови случаи на СПИН, а през февруари 2014 г. те вече са 1968.

Що се отнася до туберкулозата, епидемията продължава да буйства в Украйна от 1995 г. Но ако през 2000 г. статистиката на заболеваемостта и смъртността започва да се подобрява, то в момента ситуацията отново е тревожна. Според началника на Епидемиологичното управление в Днепропетровска област Андрей Кондратиев, за последните две години страната има огромни проблеми с ваксинациите срещу туберкулоза. В Днепропетровска област са получили само 10-15 % от нужните ваксини, защото са прекъснати доставките от Русия. Тук е мястото да си припомним, че неотдавна в Украйна бе фиксиран първият за много години полиомиелит сред деца.

За падането на едни от най-важните жизнени показатели, разбира се, е виновна “руската агресия”.

Според думите на украинския президент, за всичко е виновна “руската агресия”.

Според Порошенко, всеки ден “война” коства на бюджета 5 милиона долара.

А защо тогава украинската власт не спре войната срещу своя народ, така и не става ясно.

А как новата украинска власт е преборила бедността, щом заплатите и пенсиите са замразени, а цените скочиха до небето, също не става ясно.

Тарифите на някои комунални услуги в Украйна скочиха няколко пъти, а курсът на националната валута падна два пъти. Това са фактите.

Що се отнася до детската смъртност, Порошенко явно няма предвид убитите деца в Донбас. Или той не смята Донбас за част от Украйна? Ако не смята Донбас за украинска територия, то нека го обяви публично.

Ако оставим Донбас, има и други данни – само в Днепропетровска област смъртта при новородените нараства с 60 %, защото във връзка с “реформите” са закрити множество родилни домове. Така “Бърза помощ” в Украйна е принудена да транспортира родилките на стотици километри. Сами разбирате, че доста бебета не са стигнали живи до отдалечените родилни домове.

Порошенко, разбира се, няма друг изход, освен да говори точно така. Защото ако признае грозните факти, ще трябва собственоръчно да отиде в затвора или поне да си подаде оставката.

Грозната истина за Украйна е следната: понастоящем там никой не пита обикновените украинци за нищо. В това отношение сме в една „партия“ с украинците 🙂

Украинските телевизионни канали са с прозападни антени, защото са частна собственост на цяла поредица украински олигарси. Така населението е подложено на тотален информационен вакуум. За “руската агресия” там се говори постоянно. А когато една лъжа се повтори 1000 пъти, тя несъзнателно започва да се приема за истина. Когато човек дълго и продължително се съпротивлява на това, което чува, в края на краищата започва да приема лъжата за чиста монета. Защо? Защото така е устроена човешката психика – за да не изтрещи, организмът предпочита да си достави вътрешен комфорт. Защото ако си в постоянен вътрешен дискомфорт, със сигурност ще станеш пациент на лудницата.

Значителната маса от хора в Украйна мълчат и клатят одобрително с глави, защото нямат никакъв изход. Те са принудени или постоянно да са в конфликт сами със себе си, или от сутрин до вечер да гълтат успокоителни. Или да се примирят и да възприемат това, което им се втълпява ежедневно.

Протести в Украйна няма да има.

Защо?

Защото нормалните украинци видяха как действат добре отработените технологии за потушаване на общественото съзнание и вълнение.

Спомняте си за Одеса, нали?

Да, никой не обърна внимание на речта на Порошенко в ООН.

Защо?
Защото той е една обикновена западна пионка и нищо повече.

Западът направи всичко необходимо, за да очаква търпеливо поредната тлъста хапка в лицето на горката Украйна.

Затова и погледите на западняците вече гледат в друга посока – там, където има предчувствие за нова плячка.

Светът НЕ забеляза горкия Петро в ООН, защото:

Ислямска държава коли и беси.

Европа е залята от бежанци.

От една страна на Западът вече му просветна, че без Русия не може да се оправи.

От друга страна Западът е готов на всичко, за да не позволи на Русия да разшири влиянието си.

Излиза, че Западът е нещо като многорък източен бог, който с едната ръка кани Русия към съвместна борба с ислямския тероризъм, а с другата ръка крещи в лицето на Москва, че е терорист.

Такива ми ти работи.

Светът е сериозно изтрещял, да.

Каква е причината за световната шизофрения?

Не, не са илюминатите, нито евреите, нито марсианците, нито на другаря Сталин мустаците…

Капитализъм, май диър френд.

Петя Паликрушева

Един отговор на “Бълнуванията на Порошенко в ООН

 1. Капитализмът не е причина, драги, той е следствие! Класовите клишета отдавна излязоха от мода, драга Петя! Защото просто се оказа, че не са верни. Друг е всъщност главният критерий – цивилизационният!

  А цивилизацията се основава и се изгражда, следователно и се състои, далеч не само от „производителните сили“ и „производствените отношения“. Тя е комплексна, сложна структура, в която идеолозите на марксизма май нищо не разбират. Те хабер си нямат, например, от някои основни механизми, по които е устроено и функционира човешкото общество. Но, естествено – как да имаш нормална социология, когато нямаш първо нормална антропология?

  Марксизмът, за съжаление, тръгва от един ограничен набор фалшиви, неверни аксиоми, и затова накрая забива в нищото. Заради няколко свои грешни постулата марксистите са принудени да отхвърлят сложната картина на цивилизационния модел на обществото. Вместо това те я заменят с простичкия, ясен и разбираем за тях класов модел. В него всичко се определя само от производството и потреблението на блага. (Колко силно си приличат в това отношение с идеологическите си (уж) врагове, нали?…)

  Хората в марксизма са само едни схематично описани модели – егоистични потребители, които твърде малко се отличават от „икономическия човек“ на Адам Смит. Даже май изобщо не се отличават. Интересно как разглеждат марксистите един типичен „експлоатиран работник“, когато попадне в „класата на капиталистическите експлоататори“? Много просто – той постепенно и неизбежно се превръща в предател и в чудовище. (За справка, виж приказката на Смирненски за стълбата.) Но и самият Смирненски не обяснява, защо се случва това нещо? И във всички човешки общества ли се случва, с всички хора ли – поголовно? Какво в самата природа на човека, или в неговото възпитание, го кара с такъв автоматизъм да се превръща от човек в звяр, от роб в експлоататор, или пък, защо не, според ситуацията и в обратната посока?

  Нещата всъщност са много, много по-сложни. Човекът е много сложно същество. А обществото, в което живее, е поне с един порядък, още по-сложно. Законите, които определят действията на хората, на групите хора (в т.ч. и класите, защо не) и на цялото общество зависят от много фактори, за които марксистите имат само бегла, даже дилетантска представа (сори, ама си е така).

  Да, капитализмът е огромен проблем на човечеството. Но марксистите твърдят, че той е единственият проблем, който е именно в корена на злото. Точно тук грешат. И докато не го осъзнаят, никога няма да се преборят със „зловещия капитализъм“. (Може и без кавичките.) Грешна диагноза – обречено лечение.

  А иначе, да се анализира поведението на една жалка колониална марионетка е безсмислено занятие. Особено ако марионетката не иска да умира, пък конците й са захвърлени от стопанина – станала е изведнъж ненужна… Прасенко е обречен, обречена е и нацистката Укралайна. Скоро този проект ще бъде закрит. Естествено е да има вопли, истерия, лъжни и идиотизми от най-високи трибуни. Но хората виждат истината и всичко разбират. В ООН може да има театър, но глупаци няма.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s