Въздушен ад над Ислямска държава

ИДИЛ 50Бандитското формирование на Ислямска държава, разположено в околностите на Мехафазе в провинция Дейр ез-зор, вчера три пъти е било неприятно изненадано. Позициите му са били подложени на въздушен щурмови удар, който последователна са извършили ВВС на САЩ, Франция и Сирия, предаде The Arab Source.

Във вторник сутринта терористите от ИД първоначално били събудени от рева на американските изтребители. Самолетите на САЩ нанесли щурмови удар по укрепленията на терористите в околностите на градовете Ал-Маядин, Абукамал и Абулаял в източната част на провинция Дейр-ез-зор. По време на операцията са убити 30 терористи.

След американската авиация тръгнали френските самолети. Те щурмували позициите на Ислямска държава в околностите на Ал-Маядин и Абукамал. Загинали са 50 терористи, които малко преди това пристигнали там от иракската провинция Ал-Анбар.

В същото време сирийските самолети, след напускането на авиацията на алианса, са извършили патрулиране около пътя Маядин – Дейр-ез-зор и шосето Рока-Дейр-ез-зор. Щурмувани са снабдителните бази не терористите. Според други източници, щурмът е бил извършен от руската авиация.

В допълнение към многобройните въздушни атаки по позициите на Ислямска държава, Сирийската армия е реагирала на многобройните опити на терористични групи да проникнат във военното летище в Дейр-ез-зор. Бандите, съсредоточени за целта в селището Ал-Муриях и около близките ферми, са били разстреляни.

Подразделенията на 137-а артилерийска бригада на Сирийската армия, част от 17-та дивизия, при съдействието на 104-та бригада от Републиканската гвардия от националните сили за отбрана и опълчението Shayatat са щурмували вражеските позиции в районите Ал-Рашидиях, Ал-Джубейлех, Ал-Амал, Ал-Канамат и Ал-Хавега. По време на военната операция са унищожени над 75 терористи.

Петя Паликрушева

2 отговора на “Въздушен ад над Ислямска държава

  1. Тонове изгорено гориво и евро-долари: Унищожени 50 терориста,…чакайте Русия да ви покаже как се преде вълна..

    • Те и това нямаше да направят, ако не бяха притиснати до стената от Русия. Ама като им дадоха зор… Де ша идат!…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s