Путин получи правото да задейства ВС на Русия в Сирия

Russian President Vladimir Putin watches the launch of a missile during naval exercises in Russia's Arctic North on board the nuclear missile cruiser Pyotr Veliky (Peter the Great)Днес Владимир Путин се обърна към Съвета на Федерацията с молба да му бъде разрешено използването на въоръжените сили на Русия зад граница. Новината бе съобщена пред журналисти от ръководителя на СФ Валентина Матвиенко. Тя не уточни върху коя територия ще бъдат използвани въоръжените сили на Русия.

Президентът на Русия се обърна към СФ в съответствие с предоставените му конституционни права.

За свои представители по въпроса Путин назначи Сергей Иванов, Михаил Богданов и Николай Панков. По-късно, пояснявайки пред журналистите, шефът на президентската администрация Иванов допълни, че става въпрос за Сирия.

СФ единодушно подкрепи инициативата на Путин.

Коментирайки решението, Сергей Иванов уточни, че на този етап не става дума за МИГ 7наземни операции. Ще бъде задействана само бойната авиация, която ще нанесе удари по позициите на метежниците и ще подкрепя настъпващите части на Башар Асад.

Башар Асад се е обърнал с молба да му бъде оказана военна помощ и въвеждане на руски войски на територията на Сирия за борба с ИД, – поясни шефът на администрацията на Кремъл.

Петя Паликрушева

Су 35 95Су 35 35

Един отговор на “Путин получи правото да задейства ВС на Русия в Сирия

  1. Аха, „…на този етап (!) не става дума за наземни операции…“ – да, и ние така си помислихме. Да се молят игилчетата и да бегат (ама бързо!…), докато не е дошъл следващия етап… Че мечка тях не ги е газила още, ама ако дойде, шоуто ще е голямо. (Съветвам ги да сменят черните си гащи с кафяви.)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s