Die Welt: Москва строи военни бази в Арктика

Арктика Русия 9fНа островите в Северния Ледовит океан в пълен ход върви строителството на нови руски военни обекти, върху които Москва планира да разположи войскови части от противовъздушната отбрана, пише изданието. Според немското издание, Русия така се опитва да укрепи позициите си в Арктика и да си гарантира достъп до огромните запаси от енергоресурси в региона.

Русия прилага нови военни планове, за да укрепи позициите си в Арктика и да направи присъствието си в новите територии по-значимо, пише Die Welt. Според замисъла на Москва на островите в Северния Ледовит океан ще бъдат разположени войскови части от противовъздушната отбрана. Върху принадлежащия на Русия остров в Карско море вече е построена цялата необходима инфраструктура, отбелязва изданието.

 

“Строителство на военни обекти се провежда върху шест острова в Арктика”, – пише изданието. По данни на Die Welt, за целта там вече работят 1500 души.

Арктика РусияРусия, като важен играч на енергийния пазар, се стреми да укрепи правото си да добива нефт и газ в арктическия регион, подчертава изданието. По информация на Die Welt, притежавайки тези територии, Русия ще получи достъп до 4.9 милиарда тона полезни изкопаеми.

Петя Паликрушева

Арктика Русия _0Арктика Русия n0Арктика Русия 1Арктика Русия Y4MQ==

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s