Конгресмен от САЩ упрекна Вашингтон в лицемерие

Тулси Хабърт _Tulsi_Gabbard_TamayoПолитиците и медиите в САЩ, които осъждат авиоударите на Русия в Сирия, са лицемери, заяви в сряда в интервю за CNN влиятелният член на палатата на представителите в американския Конгрес Тулси Хабард от Демократическата партия.

Според нея е нелепо това, че някои критикуват Москва за ударите по терористите в Сирия, докато

“САЩ пазят пълно мълчание и подкрепят Турция, която нанася удари по кюрдите, които са най-надеждната и ефективна наземна сила в борбата с Ислямска държава”.

“Мисля, че подобна критика е супер лицемерна. Ние трябва отново да помислим какви са нашите цели, кой е нашият враг, с кого трябва да работим, за да го победим”, – подчерта Хабард, която е част от комитета на палатата на представителите по външните работи и две години е служила в Ирак.

Тя подчерта, че най-ефективната стратегия за САЩ е сътрудничеството й с Русия и Иран по отношение на Сирия. Във връзка с това тя препоръча САЩ да си спомнят за Втората световна война, когато Вашингтон и Москва са били съюзници.

“Не бива да забравяме уроците от историята”, – констатира тя.

Припомняме, че Министърът на отбраната на САЩ Аштън Картър предположи, че ударите на Русия в Сирия вероятно не са по Ислямска държава. Представители на редица други държави също изразиха съмнение, че руските удари се нанасят по позициите на ИД.

По-късно Пентагонът все пак НЕ успя да потвърди с доказателства подозренията си, че уж Русия е атакувала не позициите на Ислямска държава.

Министерството на отбраната на САЩ в същото време съобщи, че самолетите на руските Въздушно-космически сили са пристъпили към въздушна операция по позициите на терористичната групировка Ислямска държава в Сирия. По-късно бе обявено, че руските самолети само вчера са извършили около 20 нальота в Сирия и напълно са унищожили командните пунктове за управление на терористите от Ислямска държава в планините.

Петя Паликрушева

2 отговора на “Конгресмен от САЩ упрекна Вашингтон в лицемерие

 1. Видях я тази хавайка… Не е това, което може да си помислите, като четете статията на Петя. (Впрочем дамата е разведена – по мъж преди е била Tamayo, а сега е Габърд, не Хабърд.)

  Всъщност, тя не говори точно по този начин. Например, тя не казва „подобна критика е супер лицемерна“, а казва „мисля, че има известно лицемерие в такава критика“. Но хайде, това са подробности…

  Всъщност, истината е, че тя е също такава марионетка, каквито са повечето продажни щатски конгресмени. Типична „йес-уомън“, тя моментално улавя откъде духа вятъра и просто озвучава политическия мейнстрийм. Тя го играе не по-малък антирусист и щатски империалист, от който и да е щатски неокон. Просто такава роля си е избрала – опитва се да сърфира под гребена на вълната…

  Например, тя твърди в интервюто си, че да, Башар Асад е ужасен кървав диктатор (едва ли не чудовище някакво, избило стотици хиляди невинни хора – поне не спори с водещия, който твърди точно това). И този „диктатор“, според нея, без всяко съмнение трябвало да бъде свален. Просто това не бивало да стане сега, защото в интересите на САЩ било да бъде оставен на мира ЗАСЕГА – поне дотогава, докато свърши мръсната работа в Сирия, заедно с другия американски враг – Русия. Пръв приоритет на САЩ е според нея да бъде унищожена ИД, и едва след това трябвало да бъде свален Асад.

  Но това е просто новата плоча, която Фашингтон сложи на латерната да се върти. И то, защото Русия го изнуди да постъпи по този начин. Толкова – нищо оригинално и нищо дисидентско няма в „позицията“ на тази хавайска дама.

  Ето го интервюто (на английски):
  youtu.be/1DuY0JDCF-o

 2. Винаги след победителите са вървели помиярите. Вижте Втората световна война, 70 години след края и помиярите (политици) още малко оставаше да докажат, че не Съветския съюз извоюва победата а САЩ и Англия. Далеч съм от мисълта, че не трябва да дадем заслуженото и дълбок поклон на онези загинали мъже и жени от антихитлериската коалиция дали живота си в една безсмислена война, но помиярите си остават.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s