Сирийската армия изтика противника от Източен Хомс и напълно освободи Harraan Аль-Fawa’arah от ИД

Сирийска армия z В сряда сутринта Сирийската армия с помощта на отряди от народното опълчение “Национални сили за отбрана” спря настъплението на терористите от Ислямска държава на подстъпите към историческата част на град Ал-Faraqlas, който се намира в източната част на провинция Хомс. По време на кръвопролитния бой и ожесточените престрелки правителствената войска е изтласкала терористите от района и е възстановила сигурността, – съобщи The Arab Source.

Командването на 550-та бригада на Сирийската армия, част от 18-та танкова дивизия, с подкрепата на опълчението е предотвратило нападение на терористичната групировка Джабал ал- Shamariyah в северо-източните покрайнини на Ал-Faraqlas. Терористите са били посрещнати с масиран огън и са били изтласкани.

Това позволило на сирийската армия да премине в контраатака и след кърваво сражение тази нощ да изтласка противника от по-рано завзетия древен град Ал-Harraan Fawa’arah. Успешната операция е позволила да се отстрани сериозната опасност, заплашваща Ал-Faraqlas, защото ако той се окажел в ръцете на ИД, то цялата равнинна част на провинция Хомс би попаднала в ръцете на терористите.

Според данни от военното командване, по време на бойните действия срещу терористите от ИД и последвалото контранастъпление на правителствените войски, сирийските въоръжени сили са изгубили 18 бойци, от тях 7 военнослужещи от Сирийската армия и 11 опълченци. Загубите на ислямистите – над 40 бойци, а по време на сражението за Harraan Ал-Fawa’arah е убит полевият командир на наемниците от Тунис.

Петя Паликрушева

Един отговор на “Сирийската армия изтика противника от Източен Хомс и напълно освободи Harraan Аль-Fawa’arah от ИД

  1. Първо самолетните атаки на руснаците, а после и победите на сирийската армия… Който не вижда връзката е кукуригу.

    На това му се вика „каталитичен процес“. Катализаторът са ВКС на РФ. А в Библията пък на това му се вика, „малко мая да замеси много тесто“. Така се прави, братушки, браво! Не като на времето в Афганистан… Явно много сте напреднали от тогава, ама много!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s