Огнен ад в Ал-Рака: Русия удари летище Tabaqa

Ел-Рака 67Руската авиация бе днес неумолима, пише The Arab Source. В провинция Ал-Рака самолетите на Русия нанесоха удар по бойците от Ислямска държава в град Tabaqa. Авиоударът бе извършен внезапно и терористите нямаха време, за да се спасят от руските реактивни изтребители-бомбардировачи, от които небето закипя.

Според източници от сирийската ПВО, руските самолети са нанесли щурмови и бомбени удари по намираща се в Tabaqa сграда на Националната военна болница и военно летище. В резултат на руския авио-щурм е ликвидирана главната база на терористите и военните казарми около летището, а също главната щаб-квартира на Ислямска държава в провинция Ал-Рака, която се е намирала в болницата. За да са сигурни в целта си руските самолети са направили два захода над посочената територия.

Освен това, авиацията на Русия е щурмувала позициите на Ислямска държава в района на селскостопанските ферми в Аль-‘Ajrawi, извън пределите на военното летище, които ферми се използват за складиране на оръжие и боеприпаси, доставяни по трасетата за снабдяване на терористите.

На изток от провинция Ал-Рака руските военни самолети са нанесли удари над Хасеке по конкретни пунктове на съсредоточаване на терористи в градовете Аль-Shadadi и Аль-Houl. Така руските самолети успяха да отвлекат вниманието на терористите, докато в същото време ВВС на Сирия щурмува кервана за снабдяване на Ислямска държава, коъто се движеше по шосето Дейр-ез-Зоур – Хасеке.

Петя Паликрушева

4 отговора на “Огнен ад в Ал-Рака: Русия удари летище Tabaqa

  1. Получиха си заслуженото…каквото са посяли това и ще пожънат

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s