Русия разчиства пътя на сирийската армия към столицата на ИД

Русия удари ИД 55Русия трябва да помогне на Сирия в борбата й срещу терористите, без значение от организация са те.

Това заяви Семьон Багдасаров, директор на Центъра за Близкия Изток и Централна Азия.

“Руската авиация нанесе удари по складове, конвои… А на коя точно терористична организация принадлежат те, това е проблемът, който предизвика толкова спорове и укори към Русия, че тя не бомбардира само ИД, а и”Джабхат ан-Нусра”. На тези ще им отговоря в руски стил: “Пука ни на шортите от коя терористична организация са!” “Джабхат ан-Нусра” – това е “Ал-Кайда”. Нима това вече е добра организация?”, – пита експертът.

Багдасаров отбеляза също, че именно там, където са нанесени ударите от руските самолети, по-късно настъпва сирийската армия.

“Ние сме в Сирия, за да се борим с терористите. Няма никакво значение как те наричат себе си”, – заяви директорът на центъра.

“Руската авиация трябва да разчисти пътя за сирийската армия към град Палмира, а след това да поеме към Ер-Рака – столицата на Ислямска държава в Сирия. Ние трябва да помогнем на сирийската армия и отрядите на кюрдите. Така общата ни победа ще се превърне най-кошмарния шамар за Америка”, . завърши Багдасаров.

Петя Паликрушева

Един отговор на “Русия разчиства пътя на сирийската армия към столицата на ИД

 1. Тълковен речник: Що е „сирийска опозиция“, която се бори срещу Асад?
  Това е „копи – пейст“ от Поглед.инфо от проф. Боян Чуков.

  /Поглед.инфо/ Някои български медии продължават да говорят за някаква „сирийска опозиция“, която по подразбиране е „демократична“. Даже се „намират“ и сирийци, които желаят да светнат обикновенния българин за това какво се твори в тяхната родина. Обвиненията са, че руските самолети в Сирия бомбардират именно сирийските „демократи и патриоти“.

  В действителност „Сирийска опозиция“ е равно на“Ислямски фронт“-(ИФ). Това е простата аритметика.

  Що е Ислямски фронт?

  Ислямският фронт е богат конгломерат от разнообразни терористични групировки и няма ясна идеология. В по-голямата си част ИФ е близък до идеологията на „Мюсюлманските братя“. Но има и салафити, уахабити и полусветски остатъци от „Свободната сирийска армия“. Последната по някое време бе противник на ИФ, но по-късно стана съставна негова част. В състава на Ислямски фронт влизат остатъци от печално известните „Бригади на Фарук“ и други подобни.

  Отделно, но в координация с ИФ, действа и Джабхат ан-Нусра или т.н. фронт „Нусра“, който е ислямистка групировка и клон на Ал-Кайда в Сирия.

  Къде е проблемът?

  Защо се вдига толкова много шум в защита на Ислямски фронт?

  Защо му се лепва красивия етикет „сирийска опозиция“?

  Отговорът е много елементарен!

  Ислямски фронт се сражава в районите на Латакия и Тартуз, където са руските военни бази. Той ги атакува. Ислямският фронт се сражава да завладее стратегически важната 120 км крайбрежна полоса на Средиземно море. В ИФ са вложени много пари от Саудитска Арабия, Катар и техните глобални настойници. Сред джихадистите има съветници и кадрови офицери от геополитическите противници на Руската федерация. Очевидно е, че посредством кървавите джихадисти от Ислямски фронт се решават геостратегически задачи в региона.

  Това е достатъчна причина терористите да бъдат обявявани за „сирийска опозиция“…почти „демократична и прогресивна“.

  Това съм аз накрая само две думи. НЕ ТРЯБВА ДА ДОПУСКАМЕ ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА ДА ВЛАСТВА! Иначе злото в лицето на ФАЩ и вся остальная сволачь ще тържествува.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s