След руските самолети Сирия тръгна в контранастъпление в източен Хомс

СА 54Отрядите на Ислямска държава, намиращи се в древните градове Аль-Quraytayn и Teefor-Палмира в източната част на провинция Хомс усетиха на гърба си мощта на руската авиация, съобщи The Arab Source. Укрепените пунктове на терористите в тези райони са бомбардирани от мощни авиоудари.

Според данни от военен източник от командването на Сирийската армия, в провинция Хомс авиацията на Русия е поразила командния център за управление на Ислямска държава, разположен в центъра на град Ал-Quraytayn. Има пряко попадение върху щаба на терористите, пълно разрушаване на сградата и многобройни жертви сред терористите. Информацията е подкрепена и от централния сайт на Ислямска държава.

Скоро след бомбардировката над Ал-Quraytayn руските самолети отново нанесоха сериозен удар върху терористите, унищожавайки напълно голям конвой на Ислямска държава на шосето Палмира – Teefor, разположено около военното летище и ж.п. станцията Teefor.

Щурмоваците от руските ВВС направиха два захода по движещия се по шосето (откъм Ирак към град Ал-Quraytayn) керван на Ислямска държава с жива сила и техника, като така оставиха групировката на терористите в Хомс без подкрепление и парализираха снабдяването им.

Възползвайки се от авиоударите на руските самолети, подразделенията на Сирийската Арабска армия и отрядите от опълчението преминаха към контранастъпление и след 2-часов бой изхвърлиха групировката на Ислямска държава от град Maheen, принуждавайки я да отстъпи към Ал-Quraytayn. Унищожени са много терористи и две бронемашини, снабдени с 22-мм зенитни установки. Целта на военната операция – контрол над основното шосе, водещо към старинния християнски град Ал-Quraytayn, за да се пресече пътят за снабдяване на терористите.

Петя Паликрушева

3 отговора на “След руските самолети Сирия тръгна в контранастъпление в източен Хомс

  1. Ей така се водят боеве подготовка за настъпление и настъпление. Американците и водената от тях „коалиция“ цяла година бомбандираха ИД (както казва Пушков хвърляха бомбите в пустинята) а резултатите – все по големи територии бяха завзети от ИД и все по-голям брой „бежанци“ към Европа.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s