MSNBC: Клинтън иска забранена зона за полети над Сирия

Клинтън Clinton_072713Кандидатът за президента на САЩ Хилъри Клинтън лансира идеята за създаване на забранена зона за полети над Сирия ден след началото на въздушните удари на Русия в страната. Предложението на Клинтън е в разрез с политиката на администрацията на Обама, уточни канал MSNBC.

“Лично аз настоявам за създаване на забранена зона за полети и хуманитарни коридори, за да се прекратят боевете на земята и ударите от небето, за да се изясни ситуацията и да се опитаме да спрем потока от бежанци”, – каза Клинтън.

На 30 септември САЩ потвърдиха информацията, че Русия е започнала удари в Сирия, но стана ясно, че техни мишени не са терористите от Ислямска държава, а въстаниците от сирийската опозиция, – твърди телевизионният канал.

“Мисля, че Путин води много опасна и цинична игра. Той определено прави всичко възможно, за да подкрепи Асад и да закрепи руското присъствие в Сирия и в Близкия Изток”, – добави Хилъри Клинтън.

Екс-държавният секретар на САЩ по-рано апелира за създаването на забранена зона за полети, припомни телевизионният канал, позовавайки се на прессекретаря на Клинтън. Впрочем, прессекретарят не уточни плановете на Клинтън по отношение на Сирия, ако тя бъде избрана за президент на САЩ.

На 29 септември прессекретарят на Белия Дом Джош Ърнест изключи идеята за забранена зона за полети в Сирия:

”Това ще повдигне цяла поредица от логистични въпроси от рода на: как точно ще бъде направено това, какъв вид ресурси ще са необходими за защита на региона. Затова на този етап няма да разглеждаме въпроса за създаването на забранена зона за полети“.

Петя Паликрушева

2 отговора на “MSNBC: Клинтън иска забранена зона за полети над Сирия

  1. Газ пикае кучката – май нещо, на нейните господари им се обърка черната работа. Искала била… Който много иска, много дриска. То над Сирия вече има зона забранена за полети. Ама не е вашата, мадам дърта вещицо! На вас ви е забранено да фъркате. Затуй грачите, нали… Ама няма как – много л..на серете, няма кой да ви ги чисти. Ей го, в Либия с…хте на метеното и до днес още смърди. Оттам идат половината „бежанци“. Аде ръц, бактън от вас.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s