Сирийската армия и руските ВВС започнаха настъпление към северен Хомс

Щурм Сирия 9_nСирийската арабска армия в координирани действия с националните сили за отбрана и отрядите от сирийската социална национална партия започнаха настъпление в равнината Ал-Растан в северен Хомс, а преди това атакуваха ислямистките въстаници от Джабхат Ал-Нусра и опозиционната Свободна армия на Сирия с помощта на залпов огън от позициите си в Jaboureen и Кафр Na’an, – съобщиха арабски медии.

Докато сирийските въоръжени сили обстрелват метежниците-ислямисти, ВВС на Русия продължиха въздушната си кампания, концентрирайки основните си удари върху контролираните от Ал-Кайда градове Ал-Растан и Talbieseh. Руските самолети засилиха ударите си в неделя сутринта Укрепените опорни пунктове на метежниците в този район бяха подложени на шест адиоудара. Всички цели бяха поразени с висока точност, в резултат на което терористите в паника напуснаха населените места.

Основната задача, която стои пред руските ВВС на този етап е унищожаването на позициите и укрепилите се отряди на Джабхат Ал-Нусра в Talbieseh и Ал-Растан. Съвременната авиоподкрепа играе важна роля в това настъпление, – отбелязва сирийското командване. Това е една от причините ВКС на Русия да нанесат повторни удари по контролираната от Ал-Кайда зона, докато съюзниците от сирийските въоръжени сили се подготвяха за мащабен щурм.

Гореописаната военна операция в равнината Ал-Растан ще позволи на Сирийската армия да освободи територията, разположена на юг от военното летище Hama и столицата на провинция Хомс, а също да си върне контрола над комуникациите към Хама.

Петя Паликрушева

Един отговор на “Сирийската армия и руските ВВС започнаха настъпление към северен Хомс

  1. Ах, на фашингтонските демократизатори сърцата им се обливат в кръв!… Саудитските демократи и те са пред инфаркт, карат я на валидол…

    Да, мислят си демократите… Тежко, брате, се живее в такива тиранични времена, дето руските и сирийски чудовища тероризират мирните демократични опозиционери!… И не щат, па не щат да се съгласят на газопровод Катар-Европа през Саудитска арабия! Алчни копелета – през Иран го искат, и после през Сирия! А за мирните цивилизовани демократи като нас, какво ще остане тогава?… И какво им струваше да се съгласят, а? Ама, на! – предпочетоха да станат тирани и диктатори – само и само, руснаците да не ни подарят половината си европейски газов пазар, а сирийците да не се откажат от жалките си транзитни пари!… Какви са егоисти! И после – как да не ги демократизираш таквиз, а?!

    И ето, на – толкова пари вложихме да спретнем една демократична опозиция, – е, има си и някои малки недостатъци, наистина, може и да не е дотам демократична, но нали срещу тирани се бори, значи е за демокрация! И тези жестоки чудовища така да се разправят с нашите невинни малки момченца! С нашите мили геройченца, които така смело декапитулират потисниците на човешките права!… Горките, чуваме, нааквали се в гащите, ама то не от страх, разбира се, а поради нервно разстройство на чувствителните им нежни душици… Вай-вай-вайй… Аман-аман… Вай-вай…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s