“Умерената опозиция“ моли зенитно-ракетни комплекси от САЩ

An Islamist Syrian rebel group Jabhat al-Nusra fighter talks on a walkie-talkie while carrying his weapon on Al-Khazan frontlineПоне две действащи в Сирия антиправителствени групировки, които подкрепя САЩ, са помолили американците за преносими зенитно-ракетни комплекси (ПЗРК), за да ги използват срещу бойната авиация на Русия, предаде Washington Post.

Вестникът се позовава на групировките от т.нар. “умерена опозиция“Таджам ал-Иза” и “Сукур Ал-Джабал”.

Представител на първата групировка Мустафа Моарати твърди, че въздушно-космическите сили на Русия на нанесли в Ел-Латаман в петък удари по техните позиции. Според Моарати, неговата групировка вече е получила от САЩ управляеми противотанкови ракети.

“Време е САЩ сега да ни доставят зенитни ракети”, – казал Моарати.

С аналогична молба към Вашингтон се е обърнал и намиращият се в Мари в провинция Алепо лидер на групировкаа “Сукур Ал-Джабал” Хасан Хадж Али, съобщава изданието.

Представител на военните кръгове в САЩ заявил пред Washington Post, че молбата за ПЗРК ще се разгледа. Правителството на САЩ е разгледало за последните няколко години многобройни аналогични молби от страна на „умерената опозиция“ в Сирия, но те са останали без отговор, – твърди изданието. Администрацията в САЩ сериозно се опасява ПЗРК да не попаднат в ръцете на терористите, пише изданието.

“Управляващите в САЩ понастоящем не планират да оказват допълнителна помощ на метежниците, които бяха обучавани и въоръжени в рамките на тайната програма на ЦРУ (САЩ)”, – подчертава изданието.

По данни на Министерството на отбраната на Русия, в районите на действие на руските самолети на територията на Сирия НЕ Е фиксирана ПВО.

Петя Паликрушева

Един отговор на ““Умерената опозиция“ моли зенитно-ракетни комплекси от САЩ

  1. „Умерените опозиционери“ режат глави с по-къси ножчета и с умерена скорост. Да, също и знамената им са по-умерени, там толерантно се допускат и други цветове, освен черния. За тях руснаците са приготвили специални, умерени бомби. И те също са боядисани в по-умерени, пастелни цветове.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s