Хиляди терористи се предават в Сирия

ИД предава се _li-xurmat-10-cekdarn-dais-hatin-girtinВ провинция Дераа в южна Сирия за последните няколко дена на компетентните органи в Сирия  са се предали  700 терористи и издирвани сирийски граждани заедно с оръжието си, съобщи в събота агенция САНА.

Според данни от агенцията, в Дераа са свалили оръжието си и са се предали повече от 450 терористи-сирийци и 250 издирвани от правителството граждани. Терористите се предават с автоматите, снайперите и гранатометите си, предаде САНА.

По-рано в събота Генералният щаб на Русия съобщи, че в резултат на руските адиоудари в редиците на терористите е настанала паника и дезертьорство,

около 600 наемници “са изоставили позициите си и се опитват да влязат в Европа”.

Генералният щаб на Русия заяви, че за три денонощия руските военно-космически сили са успели сериозно да увредят материално-техническата база на терористите и съществено да занижат техния боеви потенциал.

ИДИЛ предават се 7 Според ливанското издание “Ал-Ахбар”, терористите от ИД спешно се предислоцират от столицата Рака в иранския град Мосул, който е под техен контрол. Отстъплението започнало след интензивните въздушни удари на руската авиация и разрушаването на инфраструктурата на терористите.

Преди минути руският телевизионен канал Россия 24 съобщи, че е започнало масово отстъпление на ислямистите от град Идлиб, където правителствената войска на Сирия с подкрепата на руската авиация атакуваха позициите на терористите. Паниката и дезертьорството в редиците на терористите започна веднага след атаката на руската авиация.

В много райони на Сирия се наблюдава пълно объркване и паника сред ислямистките бойци и различните терористични групировки. Най-ярък пример за успеха е град Хомс. Там са се предали 1 500 терористи.

Преминалите на страната на правителството в Сирия бойци са атакували терористите от Ислямска държава в района на град Тринджа.

Петя Паликрушева

 

Един отговор на “Хиляди терористи се предават в Сирия

  1. Туй не са терористи! Как ни въйи срам! Те са едни невинни душици, пострадали от руската агресия! Те са нещастни измъчени бежанци, които имат нужда от нашето милосърдие и човечност, защото бягат от войната и от страшния режим на диктатора Асад!… Хъ-хъ-хъ… Ей го, хлипам вече, целия съм в сълзи от съчувствие, дайте ми една кърпичка!… Какви сте хора вий бе, бързо да ги приютите горките бежанци! Обсипете ги с блага, дайте им гражданство, пари, лечение, образование, гледайте да не им се налага никога да работят, дайте им момченца, момиченца – каквото там поискат, да ни оправят генофонда, както ни обещаха Праси и Сталинка, дайте им по едно скромно дворче на всеки, и учете се от тях, учете се – те са нашето бъдеще, нъл тъй! Да бъдем прочее, милосърдни, мултикултурни и толерантни хуманисти!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s