Авиацията на Русия връхлетя източно от Хама

Русия Хама _XLВчера сутринта въздушно-космическите сили на Русия за пореден път неприятно изненадаха терористите от Ислямска държава, извършвайки серия от авиоудари по цитаделата Aqayrbat в района на Саламия.

Руската авиация първо нанесе удар по Aqayrbat. От началото на военната кампания ВВС на Русия осъществиха няколко конкретни операции в близкоизточния район и ликвидираха концентрираните терористични групировки в град Хама, изораха с бомби околностите на града в източната част на района на Govenorate,- съобщиха арабски източници.

Според данни от Сирийската правителствена армия, ВКС на Русия осъществяват атаките си преди подразделенията на опълченците от Националните сили за отбрана да започват масираната артилерийска атака, затрупвайки метежниците с океан от ракети, като с това завършват започнатото от руснаците.

Източната част на Хама е едно от главните места на струпване на основните сили на Ислямска държава. Затова районът е основна мишена за ВВС на Русия във връзка с неговата близост до военното летище Tabaqa, което е главна база на терористите в страната, освен столицата на провинция Ал-Рака.

До момента ИД имаше пълен контрол над източната част на селския район Саламия, имаше пълен достъп до северо-източен Хомс и гъстонаселения град Саламия, където живеят привърженици на религиозното течение Ismaeli.

Чрез превземането на военното летище през август 2014 година ИД успя да осъществи контрола си над селската местност в източната част на Хама. Във връзка с това основната цел на сирийската армия е освобождаването на района, защото в противен случай ще възникне проблем със снабдяването на градовете Хама и Хомс, поради очакваните нападения от страната на метежниците върху съседните магистрали.

Петя Паликрушева

Един отговор на “Авиацията на Русия връхлетя източно от Хама

  1. Работят хората. Нищо изненадващо. Ние си ги знаем. Маймуните пък, пълнят гащите и бягат с ревове „вай-вай“ и „алах“ (тоз път пропускат „акбар“). И тях си ги знам, никакви изненади. Обикновен делничен ден. Лека и приятна работа, братушки.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s