Черноморският флот на Русия тръгва към Сирия

Черноморски флот 7Черноморският флот на Русия може да бъде използван в Сирия за блокада на крайбрежието, снабдяването с боеприпаси и артилерийски удари, заяви председателят на комитета по отбрана към Държавната дума на Русия Владимир Комоедов.

“Що се отнася до широкомащабно използване на Черноморския флот в тази операция, мисля, че няма нужда от това, но за блокада на крайбрежието – да, напълно целесъобразно е”, – отбеляза екс-командващият Черноморския флот.

„Що се отнася до артилерийските удари по вражеските позиции, то от такива няма нужда, според Комоедов, предвид отдалечеността на позициите на Ислямска държава от корабните оръдия. Но корабните оръдия могат да бъдат много ефективни за други цели“, – допълни той.

Петя Паликрушева

3 отговора на “Черноморският флот на Русия тръгва към Сирия

  1. Мечка не трябва да се дразни. Малко бавно загрява, но като се „ангажира“, става страшно – никога не се отказва, и няма къде да избягаш…

  2. Москва предотвратиха незаконна намеса на НАТО в последната минута! Намесата на руските ВВС в Сирия в последната минута попречи на Съединените щати и нейните регионални съюзници да създадат „Закриване на въздушното пространство“ над Сирия.

  3. На краварите най-накрая трябва да им е станало ясно, че след като подпалиха Украйна и се опитаха да превърнат Крим в американски самолетоносач в Черно море, направиха най-тъпото нещо в цялата си международна политика от основаването на САЩ до днес. Ето това е господа. Русия просто не допусна Крим да стане американски, всичко останало си е само вятър от мнения, негодувания и т. н. простотии които се плямпат от западните политически нищожества.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s