Русия удари ИД до Палмира

Снимка от видео на Министерството на отбраната на Русия

Снимка от видео на Министерството на отбраната на Русия

Самолетите на ВКС на Русия са нанесли в понеделник вечерта удар по щаба на терористичната групировка Ислямска държава до населеното място Сухни, намиращо се на 28 км от Палмира, ликвидирани са 40 метежници, съобщи във вторник сирийски военен източник.

“Ударът е нанесен до селището Сухни. Унищожен е щабът на ИД, няколко паркирани пикапи и БМП, убити са от 35 до 40 терористи”, – заяви източникът.

По данни на сирийската отбрана, на територията на щаба на терористите е имало склад с боеприпаси и нелегална фабрика, произвеждаща взривни материали.

По-рано във вторник официалният представител на Министерството на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков заяви, че всички съобщения на чужди средства за масова информация за авиоудари на руските ВКС по самия град Палмира са абсолютна лъжа.

Преди това сирийски военен източник заяви, че руските ВКС са нанесли удари не по самия град Палмира, а по позициите на терористите в околностите на града и на 80 км от него.

Палмира е един от най-богатите градове от късната Античност, разположен в Сирийската пустиня между Дамаск и Ефрат. Разположен е в оазис на 215 km североизточно от Дамаск и на 120 km югозападно от река Ефрат.

Развалините на Палмира са обявени от ЮНЕСКО за Световно наследство.

Терористите от ИД до момента са унищожили редица уникални археологически паметници, разрушена е и античната Триумфална арка.

Петя Паликрушева

Един отговор на “Русия удари ИД до Палмира

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s