Шойгу: Руската войска отработи предварително бойните действия срещу ИД и талибаните

Шойгу _s_nПрез септември по време на мащабните учения “Център-2015” руската армия отработи бойните действия срещу Ислямска държава и афганистанските талибани, съобщи министърът на отбраната на Русия генерал Сергей Шойгу.

“Подготовката на войската бе извършена прецизно и на базата на всестранен анализ на тактиката на бомбардиране на Ислямска държава в Сирия и Ирак, а също талибаните в Афганистан”, – съобщи Шойгу.

Според него, Министерството на отбраната по време на ученията е създало условия, максимално близки до реалната бойна обстановка.

Шойгу заяви, че в рамките на “Център-2015” поражението на противника се е извършвало с масирано използване на всички видове въоръжения и военна техника.

“За нанасяне на ударите бяха привлечени съвременните въоръжени високоточни оръжия с далечно действие с наземно и морско базиране”, – уточни военният министър.

“Стратегическото командно-щабно учение “Център-2015” демонстрира висша полева, летателна и морска издръжливост на войската. Създадените междувидови групировки показаха висока ефективност при изпълнение на поставените задачи”, – направи извод министърът на отбраната на Русия.

Цетър 2015 alВ края на септември Шойгу заяви, че стратегическите учения “Център-2015” са показали готовността на руската армия за изпълнение на бойните задачи при каквато и да е обстановка.

В ученията, които стартираха на 14 септември, взеха участие около 95 хиляди военнослужещи, над 7 хиляди единици въоръжение и военна техника, до 170 самолета и 20 кораба, в това число в европейската част на Русия на полигоните “Тоцкий” и “Донгуз” до 12 хиляди военнослужещи, до 470 бойни бронирани машини, около 90 танка, до 20 бойни пехотни машини, до 130 бронетранспортьора, а също около 20 артилерийски системи и реактивни системи за залпов огън.

Петя Паликрушева

Център 2015 2aЦентър 2015 1

Един отговор на “Шойгу: Руската войска отработи предварително бойните действия срещу ИД и талибаните

  1. Такъв полигон им падна на руснаците, супер – не можеха и да си мечтаят за подобна възможност.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s