ИД отстъпва след неуспеха в Дейр-ез-Зор, огромни загуби

Сирийска армия летище ИД suriye-ordusuГрупировката Ислямска държава в понеделник е била готова да завземе голяма територия в Сирийската пустиня, намираща се в провинция Дейр-ез-Зор. Но терористите на са очаквали, че плановете им са разкрити от руското разузнаване и ВКС на Русия са били в пълна готовност за поредица от авиоудари по позициите на терористичната групировка, – съобщиха арабски медии.

Формированията на ИД в понеделник са започнали щурм срещу военното летище в Дейр-ез-Зор с намерение да разгромят подразделенията на Сирийската Арабска армия, отбраняваща този участък от фронта. Силите на терористите са превъзхождали няколко пъти броя на правителствената войска.

Но всички усилия на терористите са ударили на камък. Общите загуби на ИД за първия ден от настъплението са 150 човека. Унищожени са и голямо количество тежка военна техника.

Прегрупирайки се, във вторник терористите отново се опитали да завземат летището в Дейр-ез-Зор, кулата за радиотранслация и района Сакр.

В същото време ВКС на Русия патрулирали над столицата на провинция Дейр-ез-Зор и, откривайки преместване на терористични части, ударили по струпалите се за атака в града и неговите околности метежници от ИД.

Срещу терористите от ИД са взели участие 137-а артилерийска бригада да от 17-та дивизия от резерва на Сирийската армия, отряди от опълчението ( NDF) и Shaytat. Втората за последните 24 часа атака на терористите от ИД е била отбита с големи загуби от тяхна страна. В същото време руските самолети са довършили започнатото, продължавайки преследването на отстъпващите в паника терористи, част от които са успели да се скрият в болницата в Ал-Mayadeen.

По данни от военни източници от 104-а бригада на Сирийската армия, във вторник в Дейр-ез-Зор, сирийските подразделения са унищожили 6 БМП и три броя бронирана военна техника на терористите, на които имало 57-мм зенитни автоматични оръдия.

Петя Паликрушева

3 отговора на “ИД отстъпва след неуспеха в Дейр-ез-Зор, огромни загуби

  1. Pingback: Le Monde | Tepavica online·

  2. Огромни загуби… Това са „загуби“ само за щатската върхушка и, естествено, за саудитските камилари, дето са наели, въоръжили и обучили психопатите. А за сирийския народ това си е санитарен проблем с биологичен отпадък.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s