US кандидат за президент: Не е изключена война между Русия и САЩ

Рубио Марко rubio0420Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Марко Рубио счита, че е по-добре да се тръгне към пряка конфронтация с Русия и американците да започнат война с нея, а не да се бездейства и да се чакат последствията от руските удари в Сирия. Това той заяви в интервю за телевизионния канал CNBC.

 • Вие подкрепяте идеята за създаване на забранена зона за полети над Сирия.

Марко Рубио: Подкрепям идеята за създаване на безопасна зона, която включва в себе си зона без полети. Да, така е.

 • Готови ли сте в името на това да започнете военен конфликт с Русия, която в момента провежда операция чрез авиоудари в Сирия? Готови ли сте да започнете война с Русия заради това?

Марко Рубио: Не. Ето така ще отговоря на въпроса ви. Първо, ако бъде създадена забранена за полети зона, то последствията ще се разпространят върху всички, които посмеят да я нарушат. Сигурен съм, че американските ВВС могат да гарантират това, в това число и по отношение на Русия. Смятам, че Русия няма да започне да проверява реакцията на нашите ВВС. Мисля, че Русия има интерес да започне въоръжен конфликт със САЩ.

 • Мислите, че Путин ще отстъпи, ако бъде създадена забранена зона за полети?

Рубио Марко edМарко Рубио: Не мисля, че той ще се напъха в забранената зона за полети. Не вярвам, че той ще тръгне към пряк въоръжен конфликт със САЩ само, за да попадне в тази зона.

 • А ако влезе в зоната?

Марко Рубио: Тогава ще възникне проблем. Но така ще се случи с който и да е друг противник.

 • Готови ли сте да поемете отговорността за подобни последствия?

Марко Рубио: Да, защото в противен случай ще се разрази миграционна криза в огромни мащаби, на прага на която сме в момента. В противен случай Асад ще остане на власт, но той не може да върне контрола си над цяла Сирия. В противен случай ще се появят все повече и повече терористични групировки, освен “Ислямска държава”. Смятам, че тази алтернатива е по-лоша.

 • Не мислите ли, че перспективата за вероятен пряк военен конфликт с Русия ще ужаси американците?

Members of U.S. Senate's "Gang on Eight" Schumer, McCain and Rubio are pictured during a news briefing on Capitol Hill in WashingtonМарко Рубио: Без съмнение. Но последствията от бездействието ще ги ужасят още повече. Към тях спадат настоящата криза, миграционната криза, с която се сблъскваме, засилването на терористичните групи, не само “Ислямска държава”, но и “Фронта ан-Нусра” и други. Това е сложна за нас ситуация. Бихме искали въобще да не сме в нея. Причината да сме в подобна ситуация е, че администрацията на президента Обама не създаде забранена за полети зона преди две и половина години.

В момента ги призовавам да направят това. Преди половин година също ги призовах. Ако Путин реши да ни провери, нищо не можем да направим. В момента ние просто му освободихме пътя към позицията на най-влиятелния геополитически посредник в региона.

В ефир на 5 октомври 2015 г.

Петя Паликрушева

5 отговора на “US кандидат за президент: Не е изключена война между Русия и САЩ

 1. Защо в САЩ искат 3-та световна война ? Защо искат да сеят зло по целия свят ?

 2. Няма ли кой да каже на този нещастен човечец,че вече никой не им вярва на манипулиращите им високопарни слова,защо си мислят,че на света живеят няколко милиарда глупаци!И защо убиват политиците си ,например Кенеди,а не такива мишки като тоя,я да се скрие в дупката си!

 3. Та по отношение на американските генерали те не са толкова ербап, че да чакат Русия да „клекне“. Тя много пъти в историята е клякала, но след изправянето на мечката, палетата са хвърчали като капки отръскани от козината и. То не беше Наполеон, то не беше Хитлер, а американците са толкова смели само срещу някакви племена в джунглата. „Поживем-увидим“!

 4. Точно такива посерковци, които никога не са държали оръжие и не са вили снаряди над главите им забъркват лайната след, което гинат хиляди и милиони невинни човешки същества. То и нашто воено министро и то било трудовак ама се ежи като все едно е изнесъл цяла война на гърба си, друг такъв екземпляр е оня дето ни е подаден на консигнация от ФАЩ за министър на външните работи.

 5. Ей такива посерковци като този, могат да унищожат щатите. За съжаление, покрай тях може да загине и целият свят. Ама какво ли се вълнувам? Дето има един лаф – „свини, вечно ли искате да живеете?“ По-добре е за този свят да изчезне, отколкото да падне в мрака на еврейо-англосаксонския неофашизъм и тоталното му мракобесие. Има Бог, и Той ще дойде да ни съди, и Неговият съд ще бъде праведен. А такива човеконенавистни свини като тази, няма да влязат в Новия свят и в Царството Божие. Какво да се плашим? По-добре ужасен край, отколкото ужас без край.

  Но, впрочем, има и друг лаф: „едно куче дето лае, не хапе“. Този може просто да си лае – набира точки един вид, така се ставало в щатите президент… А войната срещу Русия отдавна е започнала. Тя е хибридна – тоест, по-бавна, но много по-ефективна от въоръжената. И генералите на тази война няма да дадат на никое пикливо пале да им обърка добре разработените планове. Според тях Русия се очаква да падне и да бъде разрушена най-много след година, максимум две.

  Ама да видим, дето казват руснаците на майтап, „будем посмотреть“. „Еще не вечер“, „поживем – увидим“. Много такива „цивилизатори“ са се пънали досега да „демократизират“ Русия – демек, да я изядат. И знаем как са свършвали.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s