Кюрдското опълчение пусна видео на руските крилати ракети (и видео)

Крилати ракети lНа 7 октомври корабите на Каспийския флот на ВМФ на Русия извърши пуск на крилати ракети “Калибр НК”, които прелетяха 1500 километра през Иран и Ирак, и успешно ликвидираха набелязаните цели – терористите в Сирия.

Опълчението на кюрдите “Пешмерга” пусна в мрежата видео, на което се вижда как руските ракети летят към позициите на Ислямска държава. Опълченците съобщават, че това са същите крилати ракети, изстреляни по метежниците от акваторията на Каспийско море.

САЩ изрази силна тревога от факта, че Русия активно участва във военния конфликт в Сирия, но още по-силно е разбита нервната им система от използването на крилати ракети, защото се опасяват, че Кремъл може да ги пусне не само по цели в Сирия.

Корабите от ударната група на ВМФ от Каспийската флотилия на Русия нанесоха масиран удар с ракетите от комплекса с морско базиране “Калибр НК” по точките на дислокация на ИД и тяхната инфраструктура. Руското Министерство на отбраната съобщава, че ракетите, прелитайки над 1500 км, успешно са поразили зададените цели и са ги унищожили. Ударите са нанесени главно по: заводи за производство на снаряди и взривни устройства, по командни пунктове, по складове за боеприпаси, горивно-смазочни материали и оръжие, както и по лагери за подготовка на терористи.

Петя Паликрушева

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s