Че Гевара е жив! Hasta la victoria siempre, Comandante!

Che-Guevara„Ако винаги, когато се извършва неправда някъде по света, те обхваща справедлив гняв, сме приятели, а това е най-важното.“, Че Гевара

9-ти октомври 1967-ма година ще остана в историята на Революцията с убийството на Ернесто Гевара де ла Серна – нашият Че! Убийство извършено от подлата черна ръка на капиталистическите САЩ.

Ернесто беше роден в Росарио, Аржентина, на 14 юни 1928 г. По професия беше лекар. Превърна се в революционер, когато срещна Фидел в Мексико през 1955-та година. През 1956-та започна своята борба за освобождението на Куба. Там стана легендарния партизански командир, който разби войските на проамериканският диктатор Батиста и завзе Санта Клара, за да донесе свободата в Хавана.

Социалистическа Куба предостави в негови ръце своето икономическо развитие, промишленост и финанси.

Ернесто беше един от обичаните ръководители на Движение „26-ти юли“ и всеотдаен комунист.

Нашият Че, като истински последовател на своите кумири Васил Левски и Симон Боливар, не остана в Куба. Той отиде да освобождава другите народи – в Африка и Латинска Америка.

Ернесто Гевара де ла Серна беше екзекутиран от платените американски подлоги в Боливия.
След него в сърцата, отдадени на Революцията, остана примерът и безкрайната любов към свободата и хората!

Днес, по цялата Земя се носи възгласът на всички борци за щастие и социализъм: „Че Гевара е жив“!

Hasta la victoria siempre, Comandante!

Павел Иванов
http://komunistibg.wordpress.com

Един отговор на “Че Гевара е жив! Hasta la victoria siempre, Comandante!

  1. Павка я млъквай, да не излагаш Ернесто… Точно ти пък ще ни открехваш за него, лицемер долен.
    Не знам Че да е бил вярващ християнин, но ще моля Бога, ако има някакъв начин, да го вземе и него в своето Царство. Защото такива хора заслужават вечно да живеят с праведниците. Той е лекар, дал живота си за ближните – за да са здрави не само телесно, но и душевно. Правил е добрина, като е водел поробените към свобода. Не е ли казал Бог: „Научете се да правите добро, търсете правда, избавяйте угнетен, защищавайте сирак, застъпяйте се за вдовица“? Бил убивал? И свети пророк Илия е убивал наред, и свети пророк Самуил е убил цар Агаг. Малко ли хора са убили свети Георги, свети Александър Невски и свети адмирал Фьодор Ушаков? Така е трябвало, така са постъпвали. Били са праведници и защитници на угнетени и нападнати. Бог не е безумен „толерантник“, той е преди всичко бог на Правдата. Освен дякона Левски, не се сещам за друг герой, който така да е давал сърце и душа за правдата, както Че Гевара. Поклон пред паметта му! Докато има хора на този свят, никога няма да бъде забравен.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s