WSJ: Путин използва в Сирия военното изкуство “маскировка”

Путин камуфлажПрезидентът на Русия Владимир Путин в Сирия заставя Запада да гадае за неговите планове, използвайки военното изкуство на измамата, “известно в Русия като “маскировка”, пише The Wall Street Journal.

“Миналата година той тайно изпрати руската армия в Украйна, ликвидирайки настъплението на украинските правителствени сили и създавайки за проруските въстаници условия за по-изгодно мирно споразумение. Сега той повтаря гамбита в Сирия: укрепва силите на съюзника, президента на Сирия Башар Асад, благодарение на което Кремъл ще играе главната роля в бъдещето на страната”, – се казва в статията.

“В Сирия се действа по шаблона на събитията в Украйна. Когато добре въоръжени хора в камуфлаж без опознавателни знаци се появиха миналата година на украинския полуостров Крим, Кремъл твърдеше, че те – в действителност бивши професионални военни – са само местни сили за самоотбрана. Господин Путин впоследствие призна, че “малките зелени човечета” били от руската армия”, – се казва в статията.

„Москва нееднократно заявяваше, че няма общо със събитията в Югоизточна Украйна, че не е страна от вътрешноукраинския конфликт и има интерес Украйна да преодолее политическата и икономическата криза. Москва отбелязва, че всички обвинения по нейн адрес са недоказуеми.

Днес президентът Владимир Путин заяви, че извършеното в последните дни от руската армия в Сирия заслужава висока оценка. Той отбеляза, че ударите от корабите на Русия по обекти на Ислямска държава в Сирия са проведени от акваторията на Каспийско море с употребата на високоточно оръжие, всички цели са поразени.

Путин камуфлаж alОсвен това, Путин по време на срещата си с Шойгу изрази благодарност на летците, участващи в операцията срещу терористите в Сирия.

“Ние знаем колко сложни са подобни антитерористични операции. Разбира се, още е рано да правим заключения. Но това, което е направено до момента, без всякакво съмнение заслужава висока положителна оценка: и работата на Министерството на отбраната като цяло, и работата на специалистите от Генералния щаб, и тези наши офицери, военнослужещи, които действат на място”, – каза Путин.

Петя Паликрушева

Путин камуфлаж 2b

Един отговор на “WSJ: Путин използва в Сирия военното изкуство “маскировка”

  1. Ами, ами… Това изкуство се казва „иди бързо, бий силно, тръгни си красиво“.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s