Ал-Кайда към Русия: “Ще убием вас и вашите семейства!” (видеообръщение към Русия)

Бойците от терористичната организация “Джабхат ан-Нусра” записа видеообръщение към руснаците и лично към Владимир Путин.

Видеото се появи в Youtube. В него екстремистите посочват какви са целите им и какво, според тях, прави президентът на Русия.

Видеото е изгледано до момента от 2 милиона потребители на интернет. В него се казва, че десетки хиляди мюсюлмани са решили да дадат отпор на тиранина Башар Асад,  който е спрял реализирането на идеята за Световен халифат. Екстремистите заявяват, че са решени да освободят света от беззаконието. Те твърдят още, че Владимир Путин е дошъл в Сирия като окупатор и иска да унищожи техните семейства, оставяйки в страната престъпна власт, която изтребва народа си.

Терористите казват, че те са посланици на Аллах, за да изчистят земята от греха. Екстремистите твърдят още, че имат намерение да се борят до край в името на мисията си и заради вярата.

Вероятно видеото е демонстрация на тяхната “невиновност” по отношение на САЩ и други държави, които са против руското военно присъствие в Сирия, за да предизвикат “големите приятели” да им помогнат и да спрат масовото ликвидиране на терористи в Сирия.

В края на видеото ислямистите се обръщат към руските военни и казват, че ще убият всички тях и техните семейства, защото те пълнят земята с грях. Странно е, че във видеото няма нито един убит от тях човек, за да се демонстрира “добродушието” и “целомъдрието” на пратениците на Аллаха.

Петя Паликрушева

4 отговора на “Ал-Кайда към Русия: “Ще убием вас и вашите семейства!” (видеообръщение към Русия)

  1. Рамзан много ги обича такива. Праща им поздрави с любов и отваря работа на щатите, за следващото клипче да си търсят други палячовци.
    Сещам се и за онези, как им беше там маймунското име, не се сещам, ама то вече е все едно, де – обявиха, моля ви се, „война на Русия“! Ама ОК бе, хабиби, няма проблем, ваша воля, заповядай!… Само след два дена им сипаха да ядат – оня, дето обяви войната, го дадоха на снимка, готин и свеж като настъпана жаба (пратили му писъмце със Су-25).
    Та, руснаците много се забавляват на такива видео-поздрави. Получават увода, почесват се, позачудват се, поработват… и после качват в Ютюб епилога. И даже епитафия добавят. От сорта на „твое лицо, когда объявил войну России и че-то приуныл…“

  2. Охо хайде да видим как ще го направят. Съвсем скоро Русия ще им прати поредния „Калибър“ да ги калиброват.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s