ИД иска от Киев ракетни комплекси срещу Русия

ЗРК jpgМеждународната терористична организация Ислямска държава се опитва да осъществи връзки с Украйна, за да получи оттам зенитно-ракетни комплекси за Сирия и Ирак срещу руските самолети, които активно бомбардират позициите на терористите.

Такова изявление направи военният експерт Владислав Щуригин в ефира на ток-шоуто “Специален кореспондент”, – съобщи ПлитНавигатор.

Щуригин каза, че терористите вече са предприели опити да закупят ЗРК, но до момента не са успели.

“Това е класически американски метод. Имам предвид, че когато ИД и опозицията започнат открито да губят САЩ веднага решават да им помогнат, за да не завършва конфликта”.

„До момента е известно, че ИД се опитва да влезе в Украйна чрез Турция, която е срещу военното присъствие на Русия в Сирия. Терористите се нуждаят от ПВО.

Отчитайки факта, че Украйна и Русия от доста време не са в приятелски отношения, плюс вероятното посредничество на САЩ, няма да е изненада, ако след месец-два Ислямска държава получи ЗРК”, – заяви Щуригин.

Петя Паликрушева

3 отговора на “ИД иска от Киев ракетни комплекси срещу Русия

  1. Напълно възможно е да стане. Но както отбелязваш за съвременните средства за РЕБ с които руснаците превъзхождат САЩ ще бъде много интересно. Ето защо казвам, че президента В. Путин кой знае какви военно-политически карти има в ръкава си. То май до сега всичките му карти са козове, а изглежда че започна със седмаците. Още не е изкарал валетата и девятките. Успех Русия.

    • Истинската битка ще бъде в самата Русия. Има си той, и попове и асаци, но явно си ги пази за там.

  2. То зависи дали маймуните от ИД изобщо могат да обслужват такава сложна техника, която изисква високо квалифицирани военни специалисти. А не разни първобитни канибали и всякакви примати, които още от детството си нищо друго не знаят и не могат, освен да насилват и да убиват. Обслужването на зенитен ракетен комплекс, състоящ се от няколко сложни модула не е като да режеш глави и да хвърляш хора от покрива. Освен това, не знам дали укро-нацистите имат такава съвършена и годна техника, способна да сваля руските крилати ракети „Калибър“, които бяха блестящо демонстрирани оня ден. Проблемът със зенитната техника се решава за часове: първо зенитките биват „калибрирани“ едно хубаво, чрез сателитно насочване… А после самолетите пак си излитат и си кошмаросват маймуните най-необезпокоявано. Изобщо да не споменавам за руските средства за радио-електронна борба. Не помните ли какво направиха руските самолети Су-34 (същите такива!) по време на южно-осетинския конфликт (т.е., войната с Грузия)? Излетяха, смълчаха набързо грузинските радари, после изпържиха зенитните им ракети и нататък… сами се сещате. Годната украинска техника е толкова малко, че страшно бих се радвал да я продадат на ИД, където ще бъде моментално утилизирана за няма и хъц-мъц бройки. Та това е прекрасно! Ако РФ най-после обяви официално подкрепата си за Новорусия и направи донбаското небе зона забранена за полети, ако руските самолети напълнят небето над Киев и пробият въздушен коридор до Приднестровската република – по-малко съпротива ще срещнат, по-малко желязо ще им се наложи да опекат! Прекрасно би било укро-хунтата да направи такава дебилна глупост. Даже се надявам на това. Както обикновено те правят всичко най-идиотско – чупят стрелките на тъпомерите. И този път нищо чудно да направят същото.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s