Министърът на отбраната на Саудитска Арабия ще се срещне с Путин в Сочи

Принц и Путин jpgМинистърът на отбраната на Саудитска Арабия, принц Мухамед бен Салман в неделя, на 11 октомври, ще се посети Сочи, където ще се срещне с президента на Русия Владимир Путин, съобщи източник от посолството на Саудитска Арабия в Москва.

Информацията за планираното посещение в неделя на принц Мухамед бен Салман бе потвърдена и от дипломатичски източници в Рияд.

Според тях, саудитският принц в Сочи ще посети не само старта в четвъртък на “Формула-1”, но и ще се срещне с президента на Русия Владимир Путин.

Това ще е втората за тази година визита на принц Мухамед бен Салман в Русия. Принцът в последните месеци изпълнява деликатна мисия във връзка с обтегнатите отношения между Рияд и Москва. През юни саудитският принц взе участие в работата на Санкт-Петербургския икономически форум, в рамките на който бе проведен и специален руско-саудитски бизнес-форум.

Предстоящата визита в Русия на принц Мухамед бен Салман свидетелства, че, независимо от крайно сложните политически отношения Принц и Путинмежду двете страни заради Сирия, Рияд има намерение да положи усилия, за да не се зачеркнат напълно договорките от последните месеци.

Миналата седмица в интервю за вестник Al Hayat министърът на външните работи на Саудитска Арабия Адел ал-Джуейр призова двустранните отношения между двете държави да не се превръщат в заложник на разногласията по повод Сирия, както и по повод доставките на руско оръжие на Иран.

“Обединяват ни общи интереси, свързани с нефта, селското стопанство, а също взаиморазбирането по отношение на палестинския проблем. Длъжни сме да укрепване отношенията си във всички области”, – заяви саудитският министър.

Петя Паликрушева

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s