Руските “крокодили” подкрепиха сирийското настъпление (и видео)

Въртолети Сирия 1Сирийската Арабска армия вчера започна широкомащабна настъпателна операция по ликвидиране на бандитските групировки на Ислямска държава по няколко важни направления. Части на САА започнаха придвижване към северо-източната част на Латакия и продължиха прочистването на провинция Хама, изтласкаха терористите от долината Ал-Хаб.

Във военната операция, освен руските самолети, сирийската армия е подкрепена и от ударни въртолети на Русия. “Крокодилите” (Ми-24) нанесоха удар по метежниците в околностите на Кафр-Набуда, намиращ се до Кафр-Зайта, където вечерта сирийската армия срещна яростна съпротива. Огънят не терористите значително отслабна и скоро съвсем спря, което позволи на САА да освободи значителна част от сирийската територия.

В настъплението взеха участие не само руската авиация и въртолети. С помощта на Русия сирийското правителство успя да създаде и обучи т.нар. 4-ти щурмови корпус. Именно неговите части в продължение на много време се формираха и обучаваха под ръководството на руски инструктори в провинциите Латакия и Хама. Независимо от тежката ситуация, която бе налице по-рано на фронта, този корпус до последно се намираше в резерва – продължаваше обучението си и натрупваше опит. Сега, поемайки инициативата от противника, тези части се хвърлиха в боя и принудиха терористите да отстъпят. Последните изоставиха оръжието и бойната си техника.

Петя Паликрушева2 отговора на “Руските “крокодили” подкрепиха сирийското настъпление (и видео)

  1. Путин кой знае какви още скрити военно-политически карти държи в ръкава си?

  2. Крокодилът Гена: „Прилетит вдруг волшебник в камуфляжном вертолете и покажет вам кузькину мать…“
    Дочакаха си реда и въртолетчиците, да начешат пръстчетата си по копчетата (а на маймуняците да им начешат задниците), че да им олекне на душиците.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s