Русия ликвидира крупен укрепен район на ИД

Снимка на Министерството на отбраната на Русия

Снимка на Министерството на отбраната на Русия

За едно денонощие ВКС на Русия в Сирия са унищожили укрепен район на терористите от Ислямска държава, оборудван с огневи точки, складове с боеприпаси и храни, заяви официалният представител на министерството на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков.

“Бомбардировачите Су-24М нанесоха удар по крупен укрепен район на терористите източно от Тел-Алям, привинция Алепо. В обекта е имало предварително оборудвани огневи точки, позиции на артилерията, а също подземни складове с боеприпаси и храни”, – съобщи ген. Конашенков.

“В резултат на прякото попадение на авиобомбите БЕТАБ-500 са взривени боеприпасите, всички инженерни съоръжения на терористите са били ликвидирани”, – каза представителят на руското министерство на отбраната.

Само за едно денонощия самолетите на ВКС на Русия са извършили 64 бойни полети по 55 обекта на Ислямска държава. Унищожени са също 29 полеви лагери на терористите от Ислямска държава.

“В резултат на действията на нашата авиация за едно денонощие са били унищожени два командни пункта на терористите, склад с боеприпаси в провинция Хама, 20 лагери на терористите, 23 укрепени пункта и отбранителни позиции с въоръжение и военна техника”, – заяви Конашенков.

“Ръстът на интензивността на бойните полети на руската авиация е свързан със значителното увеличение на броя на разкритите със средствата на въздушното и космическото разузнаване наземни цели по цялата територия на Сирийската Арабска Република”, – каза той, уточнявайки, че бомбардировките се извършват със самолетите Су-34, Су-24М и Су-25СМ от авиобаза “Хеймим”, – заяви Конашенков.

Петя Паликрушева

Един отговор на “Русия ликвидира крупен укрепен район на ИД

  1. Айде бе, кога ще се включат китайците, скоро за тях нищо няма да остане!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s