Терористите от ИД се придвижват към турската граница

Ид 5eСлед успехите на въоръжените сили на Сирия голям брой терористи напускат страната и се придвижват към турската граница, съобщи представителят на Въоръжените сили на Сирия генерал Али Майхуб.

“Успехите на нашите въоръжени сили от началото на операцията, концентрираните удари от въздуха, а също работата на артилерията и командването, сриват духа на терористите. Голям брой метежници тръгват към турската граница”, – съобщи представителят на въоръжените сили на Сирия.

Той добави, че в селцето Арманаз и в селищата в провинция Идлиб “имаше демонстрации с настояване метежниците да напуснат тези населени места”.

Майхуб съобщи, че сирийската армия е унищожила пет автомобила с картечници в провинция Хама и три установки с противотанкови ракети ТОУ-1, а също 20 транспортни средства с терористи.

“На север от Хама са убити голям брой терористи, ликвидирани са много бронирани автомобили, складове с боеприпаси. Унищожени са пет снабдени с картечници автомобили, три противотанкови управляеми ракети ТОУ-1 с американска комплектовка…В редица населени места са унищожени командните пунктове, складове с оръжие и боеприпаси. Ликвидирани са също 20 транспортни средства, с които са превозвани терористи, въоръжение и боеприпаси”, – заяви представителят на ВС на Сирия.

Според него, сирийската армия е осъществила контрола над две села и три височини в провинция Латакия, а също над източните покрайнини на град Салма.

“На север в провинция Латакия нашите въоръжени сили осъществиха контрола над два населени пункта и три височини. Армията продължава настъплението, установен е пълен контрол над височинните покрайнини на град Салма. Завзети са голям брой оръжие и боеприпаси, изоставени от терористите”, – каза генералът. Той добави, че в редица населени места са поразени командните пунктове на терористичните групировки.

В понеделник от Министерството на отбраната на Русия съобщиха, че руските военни самолети са извършили за едно денонощие 55 бойни излитания от авиобазата “Хмеймим” по 53 обекта на Ислямска държава. Унищожени са 25 укрепени райони и отбранителни позиции на ИД с въоръжение и военна техника.

Петя Паликрушева

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s