САЩ обещаха на България енергиен рай без Русия

Родерик Мур Бойко Борисов ==Вашингтон подготви “утешителна награда” за жителите на Източна Европа.

Ако се вярва на посланика на САЩ в България Родерик Мур, България и Гърция тази зима “ще се топлят” вече не с руски газ, а от мисълта за скорошното строителство на газопровода-интерконектор между България и Гърция. Това заяви дипломатът в интервю за БГНЕС.

Тръбопроводната стиковка между двете страни ще се използва за получаването на “синьото гориво” по две други строящи е магистрали: от терминала в гръцкия град Кавала и от тръбопровода TANAP, предназначен за доставка на газ от азербайджанското находище Шах-Дениз.

Изявлението на посланика, както е видно, цели да смекчи възмущението на гражданите на България и Гърция, които отдавна се използват от САЩ като дребна разменна монета в голямата политическа игра срещу Русия.

“Има и други източници на газ освен Русия, България може да се възползва от тях”, – успокои наша милост, “братушките”, и гърците Мур.

Поддържайки линията, която доведе до края на  “Южен поток”, Родерик Мур побърза да увери целевата аудитория, че американо-азербайджанския проект НЕ Е продиктуван от користни цели, а от приятелското отношение (!!!) на администрацията на Барак Обама към България. Според думите му, САЩ “нямат пряк търговски интерес…, освен потенциалните бъдещи доставки на газ от Северна Америка”.

Петя Паликрушева

6 отговора на “САЩ обещаха на България енергиен рай без Русия

  1. Борисов е много прост и зависим човек Нищо не казвате за избирателите Те интелигентни ли са или още по прости Крайно време е да си дадете оценка и вие които гласувате .Прост народ – слаба държава .

  2. Педераст, завършен педераст!!! Виж какво бе, нещастник! Недей да си мислиш, че българите сме ненормални! Ненормалниците сте вие в шибаната ви Америка, и тях си ги връткайте както си искате, тука лъжите ви не вървят!!! А най-добре е да спрете да се месите във вътрешните работи на държавата ни!!!!!!!!!!!!!!!!! Не ви искаме „приятелството“ което разруши държавата ни до основи! Най-добре е да се махате от тук, натрапници гадни!!!

  3. Какви са ангелчета милички, бели и пухкави, на бати американчитата, да им цункам дупенцата! Ма то от 1989 година ни мислят само доброто беййй, безкористните ни партньори и съюзници, свободолюбивите и честни демократи! Що нещо направиха за нас, що документи ни написаха, що вредни проекти отмениха, от колко тоталитарни предприятия ни избавиха… Ми ако не бяха те, щяхме ли тъй да цъфнем и да вържем?… Я виж как хубаво си живеем днес при демокрацията и свободата? Какви страхотни права си имаме? В дворци живеем и с пасти се замярваме! Ей, ама хубаво, че такива като Шаломончо ни отвориха гуреливите очички, па да прозрем единствено възможната си еврейоатлантическа гейополитическа ориентация, па да си направим единствено правилния циливилизационен избор!

    • Пропуснали сте мухлясалата царевичка. До там се простира любовта им – вместо да я изхвърлят на тяхна територия, защото пък да не я изхвърлят на чужда.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s