Порошенко: Втори език в Украйна – английски

US President Obama meets Ukrainian counterpart PoroshenkoПрезидентът на Украйна Петро Порошенко по време на тържествата по повод 400-годишнина на Киево-Могилянската академия апелира за въвеждането на английския като втори работен език заедно с украинския в цялата страна.

“Могилянка” за първи път вкара два работни езика – украински и английски. Мисля, че би било много добре, ако цяла Украйна, а не само в Могилянка, освен украинския, се появи още един работен език. И такъв език трябва да бъде английския”, – каза Порошенко.

На 18 август министърът на външните работи на страната Павел Климкин съобщи, че владеенето на английски език е задължително изискване за всички украински дипломати и административно-техническия персонал на МВнР на Украйна.

През юли президентът на Украйна Порошенко изиска от кадровите офицери на въоръжените сили за година да научат английски език.

На 4 юни Порошенко в реч пред Върховната рада заяви, че изучаването на английски език ще стане един от приоритетите за развитието на Украйна, а 2016 година ще бъде обявена за година на английския език.

Припомняме, че още през октомври 2014 година президентът на Украйна Порошенко заяви, че втори задължителен за изучаване език в Украйна трябва да бъде английския, “и по никакъв начин руския”.

Националният университет “Киево-Могилянска академия” е украинско висше учебно заведение, намиращо се в Киев.

Петя Паликрушева

2 отговора на “Порошенко: Втори език в Украйна – английски

  1. Скоро Еврейчето ще бъде смачкано от Русия. Докога ще го търпят украинците този дупелизец. И всичките шасиди в Киев. Позор!

  2. Палячото тъй подскача на конците си, че ще вземе да ги скъса. Ама той Прасенко, разбира се, не е виновен, пияндето му долно. Просто явно, фашингтонските му кукловоди съвсем са откачили. Накрая даже и най-изкукуригалият зрител на тази пародия може да се отврати.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s