Турция свали безпилотен самолет

3D UAV

3D UAV

Турската авиация свали безпилотен самолет без опознавателни знаци, който нарушил турското въздушно пространство, заявиха от генералния щаб на Турция. Уточнено е, че три пъти са били изпратени предупреждения, но безпилотният апарат продължавал полета си.

“Днес в турското въздушно пространство е бил открит безпилотен летателен апарат без опознавателни знаци. Независимо от изпратеното трикратно предупреждение, безпилотният самолет продължаваше полета си. Нашите самолети, патрулиращи границата, откриха огън и го свалиха”, – заяви генералният щаб на Турция.

По-рано се съобщи, че в петък “във въздушното пространство на Турция на турско-сирийската граница е бил открит самолет с неизвестна държавна принадлежност”, който е бил свален от турските ВВС.

По-късно телевизия NTV, позовавайки се на военен източник съобщи, че ВВС на Турция са свалили на границата със Сирия безпилотен самолет.

Министерството на отбраната на Русия чрез генерал-майор Игор Конашенков съобщи, че

“всички самолети от руската авиогрупа в Сирийската Арабска Република след изпълнение на бойните си задачи са се завърнали в авиобаза “Хмеймим”. Руските безпилотни летателни апарати, осъществяващи мониторинг на обстановката на територията на Сирия и провеждащи въздушно разузнаване, функционират в пълен режим”.

Петя Паликрушева

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s