Русия използва “адското” си оръжие срещу Ислямска държава (и видео)

Армията на Сирия с подкрепата на руската авиация води мащабно настъпление срещу позициите на Ислямска държава. Заедно с авиоударите, терористите се засипват с мощен артилерийски огън.

Стана известно, че в Сирия вече се използват ТОС-1А “Солнцепек”, когото на Запад наричат “оръжието на ада”.

Техниката се управлява от руски военни специалисти.

На видеото се вижда как по позициите на терористите се нанасят артилерийски удари и всички поразени цели мигновено изгарят. Това е първото видео за приложението на ТОС-1А “Солнцепек”.

Територията се засипва с термобарически снаряди, а това означава, че всичко се изгаря до дъно. Терористите нямат шанс да се скрият в подземни тунели, защото в момента на взрива изгаря дори кислорода. Използването на “Солнцепек” от сирийската армия напълно променя баланса на силите в борбата с тероризма, това оръжие ще помогне да бъдат избегнати болшинство преки сблъсъци между воюващите страни.

Припомняме, че този вид руска техника е на въоръжение още в три държави – Азербайджан, Казахстан и Ирак.

Известно е, че през 2011 година Русия достави на Азербайджан 18 установки ТОС-1А “Солнцепек”, които са били изпробвани във военни учения в обстановка, близка до бойната.

Петя Паликрушева

Един отговор на “Русия използва “адското” си оръжие срещу Ислямска държава (и видео)

  1. Който се окаже там, в мъглата, където проблясват взривовете, гарантирано е труп. Никой не излиза жив оттам.

    Но пък, като се замислиш… Все пак, това там си е милосърдна и хуманна смърт, поне настъпва мигновено. Направо си е блага в сравнение със сатанинските зловещи методи за умъртвяване, които прилага Ислямска държава. Понякога ми се иска в ръцете на ислямските главорези от ИГ да попаднат техните щатски създатели и спонсори. Па да им приложат на всичките по една от веселите си шегички: удавяне в клетка, изгаряне жив, разпъване на кръст, влачене зад автомобил, разпаряне, отрязване на глава, пребиване с камъни и т.н. – целият репертоар. За всички ще стигне, ще се намери по нещо за всеки фашингтонски мръсник. Но уви, справедливостта явно е оставена от Бога за по-късно. Краварите ще се „забавляват“ след Страшния съд, заедно с творенията си.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s