Руските Су-30 започнаха бомбардировки на ИД в Ирак

Русия в Ирак KN-3Руските изтребители Су-30 вече нанасят адиоудари по позициите на Ислямска държава в Ирак, – съобщават иракские медии, позовавайки се на пресцентъра на иракската армия Media War Cell.

“Изтребител “Сухой” с преки попадения разруши 3 укрепени укрития на терористите в провинция Салахедин, удари също и по автоколоната, която се насочваше към град Мосул”, – заявяват от MWC.

Съобщението е придружено със снимка на руски Су—30 с иракски разпознавателни знаци. Сведения, че Ирак е получавал от Русия самолети Су-30 по-рано не са се появявали.

Руските представители се опитват да уточняват вида на техниката, която са доставяли в Ирак по програмата за военно-техническо сътрудничество. В същото време Министерството на отбраната на Ирак на официалния си сайт активно се хвалят на доставените от Русия видове техника.

Известно е, че по програмата за военно-техническо сътрудничество в Близкия Изток Русия изпраща много различни видове техника: самолети (изтребители и бомбардировачи), въртолети, артилерийски комплекси, бронирани машини, боеприпаси…

Припомняме, че неотдавна помощникът на президента на Русия Владимир Кожин заяви за продължаване на ВТС с Ирак, за видовете техника, която се доставя там и спомена, че обемът на доставките може да се оцени в рамките на стотици милиони долари.

Петя Паликрушева

Един отговор на “Руските Су-30 започнаха бомбардировки на ИД в Ирак

  1. Уточняваме – става въпрос за иракски самолети. Това, че по произход (марка, производство) самолетите са руски, не означава, че са от ВКС на РФ.

    Изобщо, Су-30 са универсални самолети и стават, естествено, и за бомбардиране. Но истинската им сила е в небето, все пак те са предимно изтребители, с много висока маневреност.

    Да, има защо да се хвалят иракчаните… Това ме подсеща за една поговорка: „Само едно нещо е по-страшно от това, еврейоатлантиците да са ти врагове: да са ти съюзници“.

    Затова Ирак, неотдавна разпердушинен от краварите, потънал в разруха, хаос, терор, война, междуособици и какви ли не ужаси, има ПРАВОТО да си купува модерна руска техника (най-добрата в света за момента). А ние нямаме такова право. Затова пък имаме задължението да купуваме вехти натовски боклуци. И имаме в момента всичко на всичко 4 (словом – четири!) стари и разбрицани изтребителя от по-нисък клас. Които са ни забранили да ги ремонтираме при производителя, набеден за „враг“. Затова трябва да ни ги закърпят поляците – дето сега тепърва на тях ще се учат, как се прави тази работа.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s