Сирийските метежници се похвалиха с новите американски противотанкови комплекси

Свободна сирийска армия eМетежниците, сражаващи се със сирийската армия и нейните съюзници на юг от Алепо, съобщиха, че са получили противотанкови комплекси американско производство от държавите, влизащи в коалицията против президента на Сирия Башар Асад.

Метежниците от трите отряда от “Свободната сирийска армия” съобщиха на Reuters, че новото въоръжение е получено след започналото в петък широкомащабно настъпление, по-точно след началото на атаката от страна на “Хизбулла” и армията, подкрепена от иранските военни.

Метежници са съобщили, че пристигналото оръжие се е оказало недостатъчно, за да отрази атаката.

По-рано командирите на метежниците заявиха също, че след като Русия започнала да нанася авиоударите си в подкрепа на сирийското правителство, те за първи път започнали да получават големи доставки на мощни противотанкови ракети американско производство.

“Ние получаваме всичко необходимо за много кратко време”, – съобщи един от командирите Ахмад ал-Сауд.

Според него, само за три дни неговата група с помощта на тежки противотанкови ракетни комплекси е унищожила седем бронирани машини и танкове.

Петя Паликрушева

2 отговора на “Сирийските метежници се похвалиха с новите американски противотанкови комплекси

  1. Тези явно не разбраха, че ще загубят играта и вече са трупове. Не виждам какво толкова се радват – вместо десетките складове с оръжие, които им взривиха руснаците, са получили пет сандъка с противотанкови ракети. Прекрасно… Съветвам ги много бързо да ги раздадат, защото сигурно и в този момент вече някой Су лети към тях. А сирийската армия само ще озверее и няма да се спре, докато не избие тези изроди до крак. Войната не се печели само с добро оръжие, а и с дух. Така, че тази война вече е ясна. Сещам се за началото на филма „Гладиатор“ – битката при Виндобона: „Тези хора не разбират ли кога ще загубят?“ Явно не; но нищо, така е по-добре. Ще бъдат избити, вместо да напълнят българските лагери за „бежанци“.

  2. Загиващите ФАЩ и съюзници няма на къде вече. То и глухите и слепите разбраха кой създаде, кой финансира, кой въоръжава „независимата въоръжена умерена и т. н.“ опозиция.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s