Ислямска държава мобилизира деца (и видео)

Деца ИД igil1Сред метежниците от Ислямска държава все по-често се наблюдава дезертьорство, затова терористите решиха да мобилизират подрастващи за участие в бойните действия. Членовете на екстремистката организация вече не са толкова сигурни в правилността на “мисията” си, сред тях расте броят на дезертьорите. Официалният представител на Министерството на отбраната на Русия Игор Конашенков заяви, че заради масови бягства, Ислямска държава принуждава със сила новите попълнения да са от подрастващи, започвайки от 14-годишни.

Голяма част от терористите бягат в северна и източна посока в Сирия. В провинциите Идлиб и Хама командирите на ислямистките отряди на ИД и “Джабхат ан-Нусра” със заплаха от разстрел мобилизират местните подрастващи. В провинция Рака терористите са обявили пълна мобилизация, независимо от здравословното състояние на децата.

Съобщава се, че между командирите на терористичните групировки са започнали конфликти. По данни на радиоприхващането, само за миналата седмица са били фиксирани три случая на покушения над полеви командири от “Джебхат ан-Нусра”.

Началникът на Главното оперативно управление на Генералния щаб на Русия генерал-полковник Андрей Катаполов разказа за успехите на руската авиогрупа над терористите в Сирия миналата седмица.

“През изминалата седмица са извършени 394 излитания и са поразени 346 обекта. Дезертьорството сред терористите придобива масов характер. Забелязани са и случаи на неподчинение на командирите и ръкопашни боеве. Разузнаването доложи, че всяка нощ на територията на Турция преминават границата около 100 терористи от ИД и “Джабхат ан-Нусра”.

Петя Паликрушева

Един отговор на “Ислямска държава мобилизира деца (и видео)

  1. Тия „сладури“ идват насам. Хайде всичката политическа сган на ЕС на границата с Турция в първи ред окопи, а нашата политическа сган предвождана от „вожда“, с политкомисар Кунева и начални на щаба Перуко Ненчев на нашата граница във втори ред окопи. Там все още стоят бункерите от картечно-артилерийските батальони да ни охраняват от „бежанците“. Ей сега е момента да се докажат, че милеят за българите и българското. Дали?????????

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s