Разбиха учебен лагер за деца от ИД в Истанбул

ИД детски лагер isТурските правоохранителни органи задържаха пропагандатори на Ислямска държава. Полицията е заловила 24 подрастващи в Истанбул – бежанци от Таджикистан и Узбекистан, те се намирали в един от учебните лагери на ИД, децата изучавали радикален ислям и живеели по правилата на живота в редовете на терористите.

По непотвърдена информация, задържани са около 50 чужденци. Полицейската хайка е извършена във връзка с неотдавнашния терористичен акт в Анкара. Правоохранителите са „разровили“ азиатския район в Истанбул Пендик. Задържаните чужденци имали намерение да отпътуват за Сирия и Ирак, за да се присъединят към отрядите на Ислямска държава.

Вербовчиците на терористи в Турция провеждат специални тренировъчни изпитания и учения, подбирайки за личния състав само най-добрите потенциални бойци. Полицията е отцепила един от тези учебни лагери и е принудила всички намиращи се там ислямисти да се предадат.

За три години от съществуването си международната терористична организация завзе значителни територии в Сирия и Ирак. Терористите разширяват влиянието си и в Северна Африка (Либия).

Петя Паликрушева

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s